ertnews.gr

ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας : “Επίθεση στην παιδεία η αναστολή λειτουργίας των διετών προγραμμάτων”

02/08 12:46
ΣΥΡΙΖΑ Φλώρινας : “Επίθεση στην παιδεία η αναστολή λειτουργίας των διετών προγραμμάτων”

«Την πρώτη επίθεση στην παιδεία και την επαγγελματική εκπαίδευση δέχεται η περιοχή μας, αφού όπως δήλωσε η Υπουργός Παιδείας της κυβέρνησης της Ν.Δ. κ. Ν. Κεραμέως, αναστέλλεται η λειτουργία των Διετών Προγραμμάτων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης εντός των Α.Ε.Ι.» αναφέρεται σε ανακοίνωση που υπογράφουν η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ και η βουλευτής Φλώρινας Πέτη Πέρκα.
Με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας δεν θα λειτουργήσουν τα δύο τμήματα διετούς εκπαίδευσης με έδρα την Φλώρινα και συγκεκριμένα η ειδικότητα Τεχνικού Αμπελουργίας – Οινολογίας (Τμήμα Γεωπονίας) και Αργυροχρυσοχοΐας (Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών), που εγκρίθηκαν και συστήθηκαν στο ΦΕΚ Β’ 2843/05-07-2019 και ήταν έτοιμα να υποδεχτούν αποφοίτους των ΕΠΑ.Λ από το νέο ακαδημαϊκό έτος.

“Είναι τουλάχιστον υποκριτικό ο κυβερνητικός βουλευτής του νομού κ. Ι. Αντωνιάδης να δηλώνει ότι η παράταξή του ξεκινά την κυβερνητική της θητεία χτίζοντας και δημιουργώντας” αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας πως “πρώτη προτεραιότητα για την κυβέρνηση της Ν.Δ., τους υπουργούς και τα στελέχη της είναι η πλήρης απορρύθμιση της παιδείας, η αποδόμηση και η κατάργηση του δημόσιου χαρακτήρα της, διότι λαμβάνει μέτρα με ταξικό πρόσημο με στόχο οι απόφοιτοι της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης να οδηγούνται στους ιδιωτικούς φορείς κατάρτισης”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version