Πέθανε ο Καστοριανής καταγωγής δημιουργός του History Channel

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 79 ετών ο Νικόλαος Νταβατζής, o ομογενής που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία των τηλεοπτικών δικτύων της καλωδιακής τηλεόρασης Α&Ε και του History Channel που σήμερα παρακολουθούν 335 εκατομμύρια νοικοκυριά σε όλο τον κόσμο.

Ο Νικόλαος Νταβατζής γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη. Ο πατέρας του ήταν γουναράς από την Καστοριά, ο οποίος μετανάστευσε στις Η.Π.Α. το 1930. Μετά τη φοίτησή του στο Λύκειο Bryant High School στην Αστόρια, ο Ν. Νταβατζής πήρε Μπάτσελορ στα Οικονομικά και Μάστερ στην Κοινωνιολογία από το St. John’s University.

Πέθανε ο Καστοριανής καταγωγής δημιουργός του History Channel

Ηταν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της A&E (πρώην Arts & Entertainment Network), το οποίο διηύθυνε από το 1983 έως το 2005 ως κοινή επιχείρηση της Hearst Corporation και της τηλεοπτικής ομάδας Disney-ABC. Το 1995 εισήγαγε το History Channel και παρέμεινε ισχυρός υποστηρικτής του προγραμματισμού εκπαιδευτικών και δημοσίων υποθέσεων.

Το 2006 ο πρόεδρος Τζορτζ Μπους του απένειμε το Εθνικό Μετάλλιο Ανθρωπιστικών Σπουδών ενώ το 1989 η γαλλική κυβέρνηση τον ανέδειξε σε «chevalier» του Τάγματος των Τεχνών και των Γραμμάτων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος