Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για το Νοσοκομείο Καστοριάς

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει στη λειτουργία του το Νοσοκομείο Καστοριάς, φέρνουν στη Βουλή με ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Δελής και Λεωνίδας Στολτίδης.

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για το Νοσοκομείο ΚαστοριάςΟι βουλευτές αναφέρουν πως “η πολιτική της υποχρηματοδότησης και της εμπορευματοποίησης της υγείας που υπηρετήθηκε διαχρονικά από όλες τις κυβερνήσεις μέχρι σήμερα, έχει σαν αποτέλεσμα το ΓΝ Καστοριάς να παρουσιάζει προβλήματα στη λειτουργία του” υπογραμμίζοντας ότι “όποια λειτουργία υπάρχει, οφείλεται στο ότι το προσωπικό εργάζεται με αυτοθυσία και αυταπάρνηση”.

Στην ερώτηση των βουλευτών επισημαίνεται η έλλειψη πνευμονολόγου, αλλά και η πίεση που δέχεται η Παθολογική Κλινική του Νοσοκομείου, η οποία λειτουργεί μόνο με δύο μόνιμους Παθολόγους, ενώ δεν λειτουργούν πλήρως οργανωμένα εξωτερικά ιατρεία παθολογικής. Ακόμα, αναφέρεται πως οι αναισθησιολόγοι δεν επαρκούν, ενώ υπάρχουν σοβαρά κενά και στην καρδιολογική κλινική που καλύπτεται από ένα καρδιολόγο.

“Το νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό δουλεύει στα όριά του καθώς ισχύει η αναστολή των αδειών. Πάνω από 20 είναι οι εργαζόμενοι που έχουν τεθεί σε καθεστώς αναστολής λόγω του υποχρεωτικού εμβολιασμού” αναφέρουν οι βουλευτές, σημειώνοντας πως “οι διαγωνισμοί για προσλήψεις ιατρικού προσωπικού αποβαίνουν κατά κανόνα άγονες”.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ ζητούν από τον υπουργό Υγείας “να υπάρξει γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό για τις ανάγκες λειτουργίας του ΓΝ Καστοριάς, να καλυφθούν άμεσα οι θέσεις μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού προσωπικού και όλων των άλλων ειδικοτήτων που απαιτούνται,  να μονιμοποιηθούν οι επικουρικοί-συμβασιούχοι που ήδη εργάζονται και να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε αναστολή”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος