Καστοριά – Δ. Σαββόπουλος: “Άμεση αποζημίωση των καλλιεργητών”

H ανάγκη άμεσης μέριμνας για αποζημίωση των καλλιεργητών που έχουν υποστεί ζημίες τα τελευταία χρόνια στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς ήταν το κεντρικό θέμα της επιστολής που έστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σπήλιο Λιβανό και τον Πρόεδρο του ΕΛ.Γ.Α Ανδρέα Λυκουρέντζο.
Στην επιστολή του αναφέρεται στις ζημίες σε καλλιέργειες μήλων και φασολιών έτους 2019 (ΠΣΕΑ), λόγω έντονων δυσμενών καιρικών συνθηκών (ανοιξιάτικες χαμηλές θερμοκρασίες). Όπως τονίζει “ζημιώθηκαν οι καλλιέργειες της μηλιάς του νομού μας, η οποία αποτελεί μια από τις κυριότερες καλλιέργειες, καθώς καλλιεργούνται περίπου 13.500 στρέμματα και αποφέρουν μια ετήσια παραγωγή περί των 30.000 τόνων. Επίσης, την ίδια χρονιά λόγω παρατεταμένων υψηλών θερμοκρασιών, άνω των 35o C, υπέστησαν ζημία οι καλλιέργειες των αναρριχώμενων φασολιών”.
Στην ίδια επιστολή αναφέρεταικαι στις ζημίες σε καλλιέργειες φακής και ρεβιθιών έτους 2020 (ΠΣΕΑ), από τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες που κατέστρεψαν τις καλλιέργειες ρεβιθιών και εκμηδένισαν την παραγωγή. “Οι ζημιές αυτές δεν καλύφθηκαν ασφαλιστικά από τον ΕΛΓΑ. Σημειώνεται ότι στο νομό καλλιεργούνται περίπου 4.000 στέμματα εξαιρετικής ποιότητας φακές και ρεβίθια” καταλήγει σημειώνοντας πως “με γνώμονα την ομαλή συνέχιση της οικονομικής δραστηριότητας των αγροτών της περιοχής διεκδικούμε την ικανοποίηση των πάγιων δίκαιων αιτημάτων τους και ζητούμε να γίνουν άμεσα οι απαιτούμενες ενέργειες ώστε να αποζημιωθούν οι πληττόμενοι καλλιεργητές “.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος