Γ. Αντωνιάδης: “Απαραίτητη η έγκριση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τον άξονα Φλώρινα – Πτολεμαΐδα”

Η έγκριση της μελέτης περιβαλλοντικών επιπτώσεων για τον κάθετο άξονα «Φλώρινα-Πτολεμαΐδα» υποτμήμα «Ξινό Νερό-Αμμοχώρι», ήταν το κυριότερο θέμα της συνάντησης μεταξύ του βουλευτή Φλώρινας της Νέας Δημοκρατίας Γιάννη Αντωνιάδη με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας Νίκο Ταγαρά.

Ο κ.Αντωνιάδης, σε ανακοίνωση του αναφέρει πως “ενημέρωσα τον κ. υφυπουργό ότι η συγκεκριμένη μελέτη βρίσκεται ήδη στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας και ζήτησε την ένταξή της στις άμεσες προτεραιότητες του υπουργείου ώστε να προλάβει να εγκριθεί μέσα στους πρώτους μήνες του 2023 ώστε να μπορέσει να προχωρήσει η δημοπράτηση του συγκεκριμένου υποτμήματος του κάθετου άξονα, μέσα στο πρώτο εξάμηνο της ίδιας χρονιάς. Ενημέρωσα επίσης τον κ. Ταγαρά για όλο το «Γολγοθά» που έχει περάσει η εκπόνηση της συγκεκριμένης μελέτης, η οποία συμπληρώνει περίπου πέντε χρόνια και ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί, καθώς επίσης και ότι ο κάθετος άξονας είναι ένα άπιαστο όνειρο 30 ετών και του εξέφρασε την ελπίδα στις αρχές του 2023 να δημοπρατηθεί ένα μέρος του και να υπάρξει μια μερική δικαίωση των Φλωρινιωτών”.

Ο κ. Ταγαράς διαβεβαίωσε το βουλευτή ότι μέσα στις επόμενες μέρες πρόκειται να συνεδριάσει με τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες και πως θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν από την πλευρά του για να επιταχύνει την έγκριση της περιβαλλοντικής μελέτης. Επίσης, συμφώνησαν να βρίσκονται σε συνεχή επαφή για την παρακολούθηση της πορείας της έγκρισης της περιβαλλοντικής μελέτης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος