Φλώρινα: Συνεργασία Συμβουλευτικού Κέντρου με αστυνομία για την ενδοοικογενειακή βία

Η διαχείριση των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας που καταγγέλλονται στην αστυνομία, αλλά και η συνεργασία των δύο δομών με στόχο την βέλτιστη υποστήριξη των κακοποιημένων γυναικών και των παιδιών τους, ήταν το αντικείμενο συνάντησης των εκπροσώπων του Συμβουλευτικού Κέντρου του Δήμου Φλώρινας με την Ανθ/μο κα Μαρία Τσουμήτα από το Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας.

Κατά το προηγούμενο έτος καταγράφηκαν περίπου 5.500 περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας και βάσει των στατιστικών στοιχείων της ΕΛ.ΑΣ στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι δράστες ήταν άνδρες και ημεδαποί. Τα ζητήματα έμφυλης βίας το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει περισσότερο ορατά, ωστόσο το φαινόμενο είναι αποτέλεσμα συστηματικής και χρόνιας καταπίεσης και πλήττει στη συντριπτική πλειοψηφία γυναίκες και κορίτσια, αλλά και ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο συνιστά υπηρεσία πρώτης γραμμής και άμεσης αρωγής προς τις γυναίκες – θύματα έμφυλης βίας, προσφέροντας δωρεάν υπηρεσίες ψυχολογικής, κοινωνικής, νομικής, εργασιακής συμβουλευτικής και πληροφόρησης, καθώς επίσης υλοποίησης δράσεων πρόληψης και ευαισθητοποίησης κρίσιμης σημασίας για την ανάδειξη του ζητήματος της έμφυλης βίας όλων των μορφών.

Το Γραφείο Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Φλώρινας στοχεύει στη αντιμετώπιση των ζητημάτων ενδοοικογενειακής βίας, που είναι σε άμεση σχέση με την καθημερινότητα των πολιτών αλλά και τη λειτουργία μιας σύγχρονης και πολιτισμένης κοινωνίας.

Το εν λόγω γραφείο στελεχώνεται από την Ανθ/μο Μαρία Τσουμήτα, με αναπληρωτή τον Ανθ/μο Στρέζο Πέτρο και έχει τις παρακάτω αρμοδιότητες:

α. την παρακολούθηση υποθέσεων ενδοοικογενειακής βίας που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή δικαιοδοσίας της Δ.Α. Φλώρινας και η συλλογή, η επεξεργασία και η τήρηση στατιστικών στοιχείων για τα συγκεκριμένα περιστατικά

β. το συντονισμό των δράσεων των υφιστάμενων υπηρεσιών μας με απώτερο στόχο τον αποτελεσματικότερο χειρισμό και το συντονισμό της δράσης τους, σε περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας

γ. τη διοργάνωση εκπαιδευτικών δράσεων επιμόρφωσης και εκπαίδευσης του προσωπικού της Υπηρεσίας μας

δ. την ανάπτυξη συνεργασίας με συναρμόδιες κρατικές υπηρεσίες και φορείς, καθώς και με τοπικούς κοινωνικούς φορείς και οργανώσεις, με στόχο την αποτελεσματική διαχείριση περιστατικών.

Ενημερωτικά:

Συμβουλευτικό Κέντρο Δήμου Φλώρινας

Κοντόπουλου 49, Φλώρινα Τ. 2385024081 F. 2385024083

Email: symv.kentro.flo@gmail.com

Blog: http://womenaidflorina.blogspot.gr/

FB: https://www.facebook.com/symvouleutikokentroflorinas

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος