Φλώρινα: Μηνύματα φορέων για έναρξη σχολικής χρονιάς

Το μήνυμα τους για την έναρξη της σχολικής χρονιάς έστειλαν οι φορείς της Φλώρινας ευχόμενοι σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς καλή σχολική χρονιά με όνειρα, φιλοδοξίες, ελπίδα και καλή πρόοδο.
ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ε. ΜΑΡΝΕΡΗ
Αγαπητοί μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς και κηδεμόνες, Ξεκινάει σήμερα μια ακόμα σχολική χρονιά! Μια νέα χρονιά γεμάτη όνειρα, φιλοδοξίες, ελπίδα για αληθινή πρόοδο! Σε αυτό το νέο ξεκίνημα, καλωσορίζουμε τους μαθητές και τις μαθήτριες που επιστρέφουν στον φυσικό τους χώρο, τις σχολικές αίθουσες, και καλούνται να αντιμετωπίσουν για άλλη μια χρονιά με υπευθυνότητα και αυτοπειθαρχία τις νέες συνθήκες εκπαίδευσης, ώστε να επιτευχθεί η ομαλή και ασφαλής διεξαγωγή των μαθημάτων. Καλωσορίζουμε και τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς, ιδιαιτέρως τους νεοδιόριστους, και τους ευχόμαστε καλή δύναμη και αγάπη στο πολύπλευρο έργο τους. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω για άλλη μια φορά όλους τους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι κατάφεραν την περσινή σχολική χρονιά, παρά τις αντιξοότητες, να κερδίσουν το στοίχημα της διδασκαλίας καθώς και τα στελέχη της εκπαίδευσης, το διοικητικό προσωπικό των διάφορων εκπαιδευτικών δομών, που εργάζονται με ζήλο, υπευθυνότητα και αφοσίωση, για να ασκήσουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το έργο τους κάτω από νέες συνθήκες. Ο μεγάλος στόχος της εκπαίδευσης είναι η προσφορά πολύτιμων γνώσεων και χρήσιμων δεξιοτήτων μέσα από την ενεργητική συμμετοχή των μαθητών, τις βιωματικές δράσεις, την παραγωγική διαδικασία, τη δημιουργική σκέψη- κι όλα αυτά βέβαια μέσω της δια ζώσης διδασκαλίας. Επιδιώκουμε μια σύγχρονη εκπαίδευση η οποία, παράλληλα με τις ψηφιακές δεξιότητες και την τεχνολογία, να διαφυλάσσει τα πολιτισμικά στοιχεία και τις ιδιαιτερότητες κάθε λαού και να προτάσσει τον άνθρωπο και την ποιοτική του αναβάθμιση. Στην αρχή της νέας σχολικής αυτής χρονιάς, στους μαθητές και τις μαθήτριες ευχόμαστε να αξιοποιήσουν κάθε ευκαιρία που τους δίνει το σχολείο για να καλλιεργήσουν το μυαλό και την ψυχή τους. Το σύγχρονο σχολείο, παρέχει πολλές τέτοιες ευκαιρίες, εκμεταλλευτείτε τις και θέστε στόχους. Στους εκπαιδευτικούς, που είναι στυλοβάτες αυτής της προσπάθειας, ευχόμαστε καλή επιτυχία στο εκπαιδευτικό και παιδευτικό τους έργο. Να στέκεστε δίπλα στους μαθητές μας και να τους οδηγείτε με αισιοδοξία προς το αύριο. Στους γονείς, που αποτελούν στήριγμα και υπόδειγμα για τα παιδιά τους, ευχόμαστε δύναμη και αντοχή για να ανταπεξέλθουν με επάρκεια στο έργο τους. Εύχομαι, τέλος, σε όλους μας υγεία, δύναμη, δημιουργία, αισιοδοξία και πρόοδο σε κάθε τομέα της ζωής μας. Είμαι σίγουρη ότι όλοι μαζί μπορούμε, επιστρατεύοντας τις ανεξάντλητες δυνάμεις που κρύβουμε μέσα μας, να πετύχουμε η φετινή σχολική χρονιά να κυλήσει γεμάτη με υγεία, ασφάλεια και δημιουργικότητα. Καλή πρόοδο, καλό ξεκίνημα!

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΦΛΩΡΙΝΑΣ Β. ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ

Με την ευκαιρία της έναρξης του νέου σχολικού έτους εύχομαι σε όλους τους μαθητές, τις μαθήτριες, τους εκπαιδευτικούς, τους γονείς και κηδεμόνες καλή και δημιουργική χρονιά.
Εξαιτίας της πανδημίας η χρονιά αυτή θα έχει ιδιαιτερότητες. Όμως, όπως αποδείχτηκε πέρσι, η εκπαιδευτική κοινότητα στο σύνολο της μπορεί να αντιμετωπίσει ιδιαίτερες καταστάσεις που απαιτούν υπομονή, ατομική ευθύνη και επαγρύπνηση.
Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο, το σχολείο καλείται να παραμείνει χώρος δημιουργίας και ελπίδας. Να βοηθήσει τους μαθητές να αποκτήσουν τα απαιτούμενα εφόδια και τη γνώση που θα τους οδηγήσουν στο αύριο ως ολοκληρωμένες προσωπικότητες και χρήσιμους για την κοινωνία πολίτες. Με τη στήριξη όλων, αυτός ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί.
Για μας, ως Δημοτική Αρχή, η εξασφάλιση ποιοτικών συνθηκών εργασίας και μάθησης είναι βασική προτεραιότητα. Επενδύουμε στην Παιδεία, σε όλες τις βαθμίδες της, γιατί θεωρούμε ότι αυτό είναι το μέλλον της κοινωνίας μας. Τα προβλήματα της εκπαίδευσης είναι και δικά μας προβλήματα, γι’ αυτό και βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή επίλυσης τους. Γιατί θέλουμε αποτελεσματική λειτουργία των σχολικών μας μονάδων.
Ο Δήμος Φλώρινας θα βρίσκεται καθημερινά στο πλευρό της εκπαιδευτικής κοινότητας, προσπαθώντας να δίνει τις απαραίτητες διεξόδους και να εξασφαλίζει τις απαιτούμενες χρηματοδοτήσεις, ώστε η χρονιά να κυλήσει ομαλά προς όφελος των μαθητών, των εκπαιδευτικών και του τόπου μας.
Εύχομαι και πάλι σε όλους καλή χρονιά, καλή πρόοδο, υγεία και δύναμη!

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ Ν.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ Γ. ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ

Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες, συνάδελφοι εκπαιδευτικοί και γονείς των παιδιών.
Μια νέα σχολική χρονιά ξεκινάει σήμερα με ελπίδες και όνειρα για τα παιδιά αλλά και με νέες προκλήσεις για την μαθητιώσα νεολαία μας και την εκπαιδευτική κοινότητα.
Παρά τις μεγάλες δυσκολίες και αλλαγές που έφερε στην ζωή και στην καθημερινότητα μας η πανδημία , η κυβέρνηση με αποφασιστικά βήματα προχώρησε σε σημαντικές καινοτομίες και δράσεις στην εκπαίδευση, ενισχύοντας παράλληλα το δημόσιο σχολείο. Έτσι φέτος, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια αδιοριστίας και εργασιακής ανασφάλειας , 11700 νέοι εκπαιδευτικοί γενικής εκπαίδευσης διορίστηκαν και ενισχύουν το εκπαιδευτικό προσωπικό, ενώ η ψηφιακή τεχνολογία και τα εργαστήρια δεξιοτήτων μπαίνουν στην σχολική πραγματικότητα. Στόχος φέτος η διδασκαλία να γίνεται δια ζώσης και όχι μέσω τηλεδιασκέψεων οι οποίες αποτέλεσαν πέρσι λύση ανάγκης και σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστούν την βιωματική διδασκαλία. Σε αυτήν την κατεύθυνση βοηθάνε και οι εμβολιασμοί αλλά και η ευσυνείδητη τήρηση των υγειονομικών πρωτόκολλων, που έχει θεσπίσει η ιατρική κοινότητα, από όλους
Αγαπητοί μαθητές και μαθήτριες.
Η σκιά της πανδημίας δεν πρέπει και δεν πρόκειται να σταθεί εμπόδιο και να επισκιάσει τις προσπάθειες σας . Αντίθετα πρέπει να σας οπλίσει με περισσότερη δύναμη, αισιοδοξία και επιμονή, ώστε να προχωρήσετε το ταξίδι στη γνώση εστιάζοντας στα όνειρά σας.
Σε αυτή την προσπάθεια βρίσκομαι συνεχώς στο πλευρό σας με διάθεση να συμβάλλω σε όποια ανάγκη προκύψει.
Θα ήθελα να ευχηθώ καλή επιτυχία στους εκπαιδευτικούς οι οποίοι διαδραματίζουν έναν σπουδαίο ρόλο σε όλη αυτή την προσπάθεια και στους γονείς δύναμη και αντοχή για να ανταπεξέλθουν με επάρκεια στο δύσκολο έργο τους.
Εύχομαι καλή σχολική χρονιά σε όλους, με υγεία, πρόοδο, αισιοδοξία και όνειρα!

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΣΥΡΙΖΑ ΦΛΩΡΙΝΑΣ Π. ΠΕΡΚΑ

Ακόμα ένα σχολικό έτος με ιδιαιτερότητα ξεκινά και όλοι/ες έχουμε το νου μας στη μαθητική νεολαία, που καλείται σε δύσκολες συνθήκες να ανταπεξέλθει και να κατακτήσει το φως της γνώσηςμέσα σε ένα πανδημικό πλαίσιο.
Εύχομαι από καρδιάς σε όλους τους μαθητές/τριες, τους γονείς και τους/τις εκπαιδευτικούς της περιοχής μας, μια καλή σχολική χρονιά με υγεία.
Για άλλη μια χρονιά που επικρατεί μια συγκυρία, η οποία προϋποθέτει τη λήψη μέτρων πρόληψης, αποστάσεων και ασφαλών υποδομών, καλείστε ξανά να διαβείτε το μονοπάτι της εκπαίδευσης.
Εμείς από την πλευρά μας, καλούμαστε να παραμείνουμε δίπλα σας διεκδικώντας κάτι παραπάνω από τα αυτονόητα: διορισμούς, λιγότερους μαθητές ανά τάξη, δωρεάν τεστ για όλους/ες και όλα αυτά που θα επιτρέψουν στην μαθησιακή διαδικασία να προχωρήσει απρόσκοπτα το γόνιμο έργο της. Για ένα σχολείο ασφαλές και προοδευτικό.
Για το σχολείο του 21ου αιώνα και την κοινωνία μας.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ Τ.Δ. ΦΛΩΡΙΝΑΣ Κ. ΡΟΖΑΣ

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, εύχομαι σε όλους τους μαθητές, τις μαθήτριες, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, το ταξίδι της γνώσης που τώρα ξεκινάει, να είναι μια ελπιδοφόρα και εποικοδομητική περίοδος γεμάτη πρόοδο για όλους.

Με αίσθημα ατομικής και συλλογικής ευθύνης και με τη βοήθεια και καθοδήγηση των ειδικών επιστημόνων είμαι σίγουρος ότι οι προσπάθειες όλων θα δικαιωθούν και θα αναδειχτούν στο τέλος νικητές, ενάντια σε κάθε εμπόδιο και κάθε δυσκολία πραγματοποιώντας τους στόχους και τα όνειρά τους.

Καλή και ασφαλή σχολική χρονιά σε όλους !!!

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος