Φλώρινα: Ένα καφενείο μόνο για γυναίκες (video)

Ένας χώρος ξεχωριστός, μέσα στον οποίο αναπτύσσονται φιλίες, γίνεται ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των γυναικών και πολλές φορές εκπαιδεύονται στο πλέξιμο, στο κέντημα και σε άλλες παρόμοιες δραστηριότητες.

Στο “Καφενείο η Γυνή” της κυρίας Φλώρας Στέργιου οι γυναίκες βρίσκουν την θαλπωρή της παρέας, του σπιτιού και της οικογένειάς αφού σιγά σιγά όλες οι γυναίκες γίνονται μια παρέα.

Ένας χώρος, που διαμορφώθηκε αποκλειστικά και μόνο για γυναίκες και ένας άντρας για να μπει εδώ θα πρέπει να είναι μόνο με τη συνοδεία γυναικών, όπως μας είπε η κυρία Στεργίου.

Η ιδέα του γυναικείου καφενείου γεννήθηκε μέσα στον ίδιο χώρο όταν ακόμη λειτουργούσε ως κομμωτήριο επί 20 χρόνια. Λειτουργεί από το 2014 και στην είσοδο γράφει: «Καφενείο Γυναικών η Γυνή». Η κα Φλώρα Στεργίου η ψυχή του εγχειρήματος το τηρεί κατά γράμμα «το καφενείο απευθύνεται σε κυρίες» και οι άνδρες μπορεί να παραβρίσκονται στο χώρο μόνο υπό μια προϋπόθεση: «εάν συνοδεύονται από κάποια γυναίκα». Ό,τι υπάρχει στο καφενείο είναι φτιαγμένο από τα χέρια και το μεράκι της κας Στεργίου.

“Γέμισε και γεμίζει η ψυχή μου” μας τόνισε η κα. Στεργίου “γιατί στον χώρο αυτό όλες οι γυναίκες νιώθουν όμορφα, περνάνε όμορφα και γίνονται μια Παρέα”.

Ρεπορτάζ: Θωμαΐς Αδάμου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος