Φλώρινα: Δράσεις Γραφείου Εθελοντισμού (βίντεο)

Το πρόγραμμα δράσεων του Γραφείου Εθελοντισμού Δήμου Φλώρινας για την τρέχουσα χρονιά παρουσίασαν σε συνέντευξη Τύπου ο Δήμαρχος Φλώρινας  Βασίλης Γιαννάκης και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και υπεύθυνος του Γραφείου  Μιχάλης Χάτζιος.

Ο κ. Γιαννάκης ανέφερε στην τοποθέτησή του: “… Το προηγούμενο χρονικό διάστημα υπογράφτηκε ένα σύμφωνο συνεργασίας με το “Χαμόγελο του Παιδιού” και θέλω να ευχαριστήσω τον πρόεδρο του, αλλά και όσους ασχολήθηκαν με αυτό, γιατί μέσα από τέτοιες δράσεις αναδεικνύουμε το κοινωνικό μας πρόσωπο και δείχνουμε τη διάθεση μας για συνεργασία με άλλες δομές”.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο κ. Χάτζιος, ο οποίος ανέφερε “… θα πραγματοποιηθούν διήμερες εθελοντικές δράσεις και εκδηλώσεις σε πολυπληθείς κοινότητες του Δήμου μας. Το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Φλώρινας μετά από δική του πρωτοβουλία και σε συνεργασία με τον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων γίνεται “Πρεσβευτής” του Οργανισμού και αναλαμβάνει να υλοποιήσει εκστρατεία ενημέρωσης σχετικά με τη Δωρεά Οργάνων και Ιστών καθώς και δειγμάτων Μυελού των οστών. Δυστυχή γεγονότα που συνέβησαν πρόσφατα, ανέδειξαν την τεράστια ανάγκη αλλά και τον απερίγραπτο ανθρωπισμό της δωρεάς Οργάνων και Ιστών.

Προχωράμε στην ίδρυση Κοινωνικής-Ανταλλακτικής Βιβλιοθήκης η οποία θα ιδρυθεί και θα λειτουργήσει με στόχο την “ανακύκλωση” βιβλίων και της γνώσης για όλους τους συνδημότες μας.

Η ίδρυση της Κοινωνικής – Ανταλλακτικής Βιβλιοθήκης θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Φλώρινας «Βασιλικής Πιτόσκα» και με την Ι.Μ. Φλώρίνης, Πρεσπών & Εορδαίας.

Μετά από συναντήσεις με τους υπευθύνους αλλά και τους εξυπηρετούμενους συμπολίτες μας των δομών που φιλοξενούν άτομα της 3ης ηλικίας και πάντα με την άδεια και έγκριση των προέδρων των συγκεκριμένων δομών του ΚΑΠΗ και του ΚΗΦΗ, η 3η ηλικία γίνεται πρωταγωνιστής και παραγωγός εθελοντικού έργου.

Πιστεύουμε ότι η συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα ανθρώπων είναι μεν απόμαχοι της εργασίας, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι απόμαχοι της ζωής”.

Τέλος ανέφερε ότι “Οι σύλλογοι ΑΜΕΑ θα έχουν το δικό τους περίπτερο στο Πάρκο Εθελοντισμού, όπου τα άτομα με αναπηρία θα μπορούν να εκθέσουν δικές τους δημιουργίες, να οργανώσουν καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινωνικού συνόλου σε θέματα που τους αφορούν. Έχουμε αποστείλει ήδη ενημερωτικό μήνυμα και είμαστε σε επικοινωνία με τους συλλόγους και με δομές όπου φιλοξενούνται άτομα με αναπηρία και ρο προσεχές διάστημα θα οριστικοποιηθούν οι δράσεις και οτιδήποτε θεωρούν αυτοί ωφέλιμο να παρουσιαστεί στο δικό τους περίπτερο”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος