Φλώρινα: Απεργούν οι εργαζόμενοι στην ΔΕΥΑΦ

Με σύνθημα: “Το νερό είναι κοινωνικό αγαθό και όχι εμπόρευμα” οι εργαζόμενοι στην Δ.Ε.Υ.Α. Φλώρινας ανακοινώνουν πως απεργούν τη Δευτέρα 20 Μαρτίου, εκφράζοντας την αντίθεσή τους με τηνψήφιση νομοσχεδίου για τη δημιουργία της Ρ.Α.Α.Ε.Υ. (ΡΥΘΜΙΣΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑ ΥΔΑΤΩΝ).

Η ανακοίνωση του σωματείου των εργαζομένων αναφέρει πως, στόχος της δημιουργίας της Ρυθμιστικής Αρχής, είναι η αφαίρεση της διαχείρισης Ύδρευσης και Αποχέτευσης από τους αρμόδιους Δήμους και Δ.Ε.Υ.Α. ώστε να ανοίξει ο δρόμος της ιδιωτικοποίησης του νερού.

“Με το Νομοσχέδιο αφαιρείται από το αρμόδιο Υπουργείο η διαχείριση της Υπηρεσίας Ύδρευσης και Αποχέτευσης και μεταφέρεται στη Ρ.Α.Α.Ε.Υ. μέσω της οποίας επιχειρείται να ξεπεραστούν οι Αποφάσεις του ΣΤΕ που τάσσονται υπέρ της Δημόσιας διαχείρισης του νερού (190/2022 και 191/2022) και του Συντάγματος που απαγορεύει την ιδιωτικοποίηση του” αναφέρεται στην ανακοίνωση, με την οποία καλούνται οι πολίτες να στηρίξουν τον αγώνα “με απαίτηση την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου για την Ρ.Α.Α.Ε.Υ.”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος