Φλώρινα: Ανακοινώθηκαν οι δικαιούχοι κοινωνικού τουρισμού από τον ΟΠΕΚΑ

Στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ στο πεδίο Αγροτική Εστία – Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες http://www.opeka.gr/agrotiki-estia/ilektronikes-ypiresies ανακοινώθηκαν τα ονόματα των κληρωθέντων δικαιούχων και οι κατάλογοι των συμβεβλημένων με τον ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ επιχειρήσεων – παρόχων για τα προγράμματα της Αγροτικής Eστίας.
Από τη Δευτέρα, 5 Ιουλίου, οι κληρωθέντες δικαιούχοι των προγραμμάτων Κοινωνικού και Ιαματικού Τουρισμού πρέπει να ακολουθήσουν τα εξής βήματα για να παραλάβουν τα δελτία τους:

1. Να προβούν εγκαίρως σε κράτηση δωματίου στο κατάλυμα της επιλογής τους, από το οποίο πρέπει οπωσδήποτε να λάβουν την επιβεβαίωση κράτησης (voucher).

2. Μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής «Καταχώρηση κράτησης δωματίου» η οποία είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ ( www.opeka.gr ) καταχωρούν οι ίδιοι ή μέσω των ΚΕΠ τα στοιχεία της κράτησης δωματίου (κατάλυμα και ημερομηνίες διαμονής), σύμφωνα με την επιβεβαίωση κράτησης (Voucher).

3. Μετά την ηλεκτρονική καταχώρηση της κράτησης του δωματίου στην ηλεκτρονική εφαρμογή, μπορούν να προσέρχονται σε οποιοδήποτε ΚΕΠ, αφού όμως έχει παρέλθει χρονικό διάστημα περίπου 30 λεπτών από την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής κράτησης για να παραλάβουν τα δελτία τους.

Για την παραλαβή του δελτίου, απαιτείται φυσική παρουσία του ιδίου του δικαιούχου, ο οποίος πρέπει να έχει μαζί του:

α) Αντίγραφο της αίτησης συμμετοχής του ή οποιοδήποτε έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ο Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) του.

β) Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας.

Oι κληρωθέντες δικαιούχοι των προγραμμάτων κοινωνικού – ιαματικού τουρισμού, εκδρομικού προγράμματος και θεάτρων, μπορούν να παραλαμβάνουν τα δελτία τους έως και 31/8/2021 από οποιοδήποτε ΚΕΠ της χώρας.

Οι κληρωθέντες δικαιούχοι του προγράμματος δωρεάν παροχής βιβλίων δεν λαμβάνουν δελτία αγοράς βιβλίων από τα ΚΕΠ, αλλά πρέπει να προσέλθουν μέχρι και τις 28/9/2021 στα συμβεβλημένα με τον ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ βιβλιοπωλεία και εκδοτικούς οίκους για να παραλάβουν τα βιβλία τους.

Μετά τις ημερομηνίες αυτές, ακολουθεί αναδιανομή των δελτίων όλων των προγραμμάτων για αιτούντες που δεν κληρώθηκαν και κληρωθέντες που δεν παρέλαβαν μέχρι τις ως άνω ημερομηνίες δελτία ή βιβλία. Η παραλαβή των δελτίων από τα ΚΕΠ ή των βιβλίων από τα βιβλιοπωλεία υλοποιείται εφεξής με σειρά προτεραιότητας και μέχρι εξαντλήσεώς τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος