Αναφορά Π. Πέρκα στην Βουλή για τις ζημιές στις καλλιέργειες του Αμυνταίου

Στην ολική καταστροφή που υπέστησαν οι παραγωγές των αγροτών του Δήμου Αμυνταίου λόγω της σφοδρής χαλαζόπτωσης που έπληξε την περιοχή την περασμένη Δευτέρα 6 Ιουνίου αναφέρεται σε αναφορά της προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων η Βουλευτής Φλώρινας και Αν. Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Π. Πέρκα.

Όπως αναφέρει στην αναφορά της “σε επιστολή του ο Συνεταιρισμός ΒΟΚΕΡΙΑΣ 551 αναφέρει ότι κλιμάκιο του ΕΛΓΑ διαπίστωσε το μέγεθος της καταστροφής, η οποία είναι στο 100%. Ο Πρόεδρος της ΤΚ Μανιακίου και οι Αγροτικοί Συνεταιρισμοί ζητούν την άμεση ανάληψη πρωτοβουλιών για τη διενέργεια όλων των σύννομων απαιτούμενων ενεργειών του ΕΛΓΑ για την οικονομική τους αποζημίωση, να ληφθεί υπόψη ότι εκκρεμεί η πληρωμή του παγετού της άνοιξης του 2021, να ληφθεί υπόψη ότι το κόστος παραγωγής έχει αυξηθεί δραματικά λόγω της αύξησης των τιμών των καυσίμων, της ηλεκτρικής ενέργειας, των αγροεφοδίων και των ημερομισθίων και να προχωρήσουν οι διαδικασίες αποζημίωσης με διαδικασίες «εξπρές» δεδομένου ότι η υποστελέχωση του Υποκαταστήματος του ΕΛΓΑ Κοζάνης μπορεί να οδηγήσει σε αργοπορία της εκτίμησης και να γίνει άμεση οριζόντια πληρωμή των καλλιεργειών που επλήγησαν”.

Η κ. Πέρκα στηρίζοντας τα δίκαια αιτήματα των παραγωγών της λεκάνης του Αμυνταίου ζητά την εξέτασή τους και τις άμεσες ενέργειες για ανάληψη πρωτοβουλιών από πλευράς του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος