ΕΡΤ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: Σκληρή κριτική της Λαϊκής Συσπείρωσης για τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

«Σε 2 συνεχόμενες συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων, την Τρίτη 24/11, συζητήθηκε, μεταξύ άλλων και ειδικά στην 1η συνεδρίαση, το μείζον θέμα του προϋπολογισμού της Περιφέρειας για 2016. Πρόκειται για προϋπολογισμό φτώχειας που είναι μικρογραφία του κυβερνητικού προϋπολογισμού. Περιφρονεί στοιχειώδεις λαϊκές ανάγκες. Δεν προϋπολογίζει κονδύλια για ορισμένα έργα που είναι πρώτης προτεραιότητας, όπως αντισεισμικά, αντιπλημμυρικά και αντιπυρικά, επισκευές σε σχολεία πχ 1ο ΕΠΑΛ, σχολεία Κεφαλονιάς». Αυτά επισημαίνει σε ανακοίνωσή του, ο συνδυασμός της Λαϊκής Συσπείρωσης, αναφέροντας, επίσης, τα εξής: «Καταψηφίσαμε τον προϋπολογισμό και καλούμε τους φορείς και τον λαό να απαιτήσουν από την κυβέρνηση την απόδοση όλων των απαραίτητων πόρων και την αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στους Δήμους και τις Περιφέρειες».
«Στη 2ησυνεδρίαση»-τονίζει η Λαϊκή Συσπείρωση-«προτείναμε και συζητήθηκαν οι σοβαρές ζημιές και καταστροφές από τον σεισμό και μέτρα για την αντιμετώπιση τους που από ότι φάνηκε είναι πολύ μεγάλες σε σπίτια και υποδομές (δρόμους, υδρευτικό δίκτυο, λιμάνια). Προτείναμε πλαίσιο διεκδίκησης από την κυβέρνηση και πλαίσιο δράσης για την Περιφέρεια το οποίο απέρριψαν γιατί περιείχε την πολιτική εκτίμηση ότι με κριτήρια επιλεξιμότητας της ΕΕ δεν γίνονται έργα αντισεισμικής θωράκισης».

Σύμφωνα με τη Λαϊκή Συσπείρωση: «Αποδεικνύεται έτσι η Περιφερειακή πλειοψηφία του ΣΥΡΙΖΑ ευθυγραμμίζεται πλήρως με την αντιλαϊκή κυβερνητική αδιαφορία απέναντι στους σεισμόπληκτους της Λευκάδας, της Κεφαλονιάς και της
Ιθάκης να οργανώσουν τον αγώνα τους για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους, για να υπάρξει σχέδιο αντισεισμικής θωράκισης στα Ιόνια νησιά. Η συνεδρίαση του Π.Σ διακόπηκε γιατί είχαν αποχωρήσει σιωπηλά αρκετοί Περιφερειακοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας και δεν μπορούσαν να παρθούν αποφάσεις. Έτσι δεν συζητήθηκαν η πρόταση μας για να πάρει θέση το Π.Σ για τις ανατροπές στο Ασφαλιστικό και την φορολογία των αγροτών και των ΕΒΕ, η πρόταση συμπαράστασης στον καθηγητή Γ.Ζουπάνο και η πρόταση του Σωματείου Αστυνομικών για να μην γίνει καμία κατάργηση των Αστυνομικών Τμημάτων».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος