ΕΡΤ ΖΑΚΥΝΘΟΥ: «Πολιτικό και όχι τεχνοκρατικό ζήτημα το χωροταξικό» τονίζει η Λαϊκή Συσπείρωση στα Ιόνια Νησιά, ενόψει της σχετικής συζήτησης στην αυριανή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου

Σημεία από την Συνέντευξη Τύπου του περιφερειακού σύμβουλου της Λαϊκής Συσπείρωσης Θ. Γουλή για την ΣΜΠΕ για τον χωροταξικό σχεδιασμό στα Ιόνια Νησιά:

«Ο χωροταξικός σχεδιασμός δεν είναι τεχνοκρατικό ζήτημα, είναι πολιτικό ζήτημα. Η μελέτη χωροταξικού σχεδιασμού για τα Ιόνια Νησιά που φτιάχτηκε από ιδιωτική εταιρία έρχεται για 2η φορά να συζητηθεί στο Π.Σ. Από το ίδιο το κείμενο και τους χάρτες που το συνοδεύουν αποδεικνύεται ότι εξειδικεύει τον γενικό χωροταξικό σχεδιασμό της χώρας σύμφωνα με τις βασικές αρχές της ΕΕ. όπως ομολογεί η ίδια η μελέτη. Δηλαδή καθορίζει ως βασικούς στόχους : την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας της, της ανταγωνιστικότητας, της εφαρμογής της ΚΑΠ όπως έχουν καθοριστεί από τις αποφάσεις της ΕΕ με την ατζέντα Ευρώπη 2020.

Ειδικά για την Κέρκυρα η μελέτη προτείνει:
• Χωροθέτηση Αιολικών πάρκων στην οροσειρά Παντοκράτορα- Πυλίδα
• Χωροθέτηση Ιχθυοκαλλιεργειών ανοικτά από τις Ακτές Σιδαρίου- Ρ΄δας- Αχαράβης
• Χωροθέτηση Πετρελαιοπηγών στους Οθωνούς
• Η όλη διαχείριση σκουπιδιών να γίνεται στο Τεμπλόνι και Λευκίμμη
• Βιοτεχνικό πάρκο στην περιοχή των Βαρυπατάδων, πρόταση που έχει απορριφθεί από τους κατοίκους και την τοπική κοινότητα
• Αυξάνει τους όρους για την εκτός σχεδίου δόμηση από 4 στρέμματα σε 5 στρέμματα , γεγονός που χτυπάει τους μικροϊδιοκτήτες και ευνοεί την συγκέντρωση της γης σε μεγάλα συμφέροντα.
• Στην Κεφαλονιά προτείνει νέους θαλάσσιους χώρους για ιχθυοκαλλιέργειες σε τουριστικές περιοχές ( Πόρος ).Η μελέτη αυτή πρέπει να απορριφθεί από το Π. Σ. γιατί ζημιώνει άμεσα τα ζωτικά συμφέροντα της μεγάλης πλειοψηφίας του λαού και της νεολαίας των Ιονίων Νήσων. Καλούμε τους συμπατριώτες μας, τους μαζικούς φορείς να παραβρεθούν στην συνεδρίαση του Π.Σ. την Κυριακή 13/12/2015 στις Αλυκές Ποταμού και να εκφράσουν την αντίθεση τους σε αυτήν την απαράδεχτη μελέτη».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος