ΕΡΤ Ιωαννίνων:Οι ελλείψεις στα σχολεία της Ηπείρου

Ανοίγουν αύριο τα σχολεία και ευτυχώς στην Ήπειρο δεν αναφέρονται ιδιαίτερα προβλήματα και μεγάλες ελλείψεις εκπαιδευτικών. Με βάση τον χάρτη τον πίνακα που συνέταξαν αιρετοί εκπαιδευτικοί στο Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης τα λειτουργικά κενά στην Ήπειρο είναι περιορισμένα σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα και ανέρχονται σε 173 εκπαιδευτικούς. Συγκεκριμένα 80 στα Γιάννενα, 30 στην Άρτα, 37 στην Πρέβεζα και 26 στη Θεσπρωτία.
Συνολικά και με βάση αυτόν τον πίνακα από τα νηπιαγωγεία, δημοτικά τα γυμνάσια και τα Λύκεια της χώρας λείπουν περίπου 21.000 εκπαιδευτικοί. Τα κενά αναμένεται να καλυφθούν με τη χθεσινή απόφαση πρόσληψης περίπου 19.000 εκπαιδευτικών που υπέγραψε η υπηρεσιακή υπουργός παιδείας.
Στο μεταξύ χθες o Δήμαρχος Ιωαννίνων Θωμάς Μπέγκας ενημέρωσε τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου τονίζοντας ότι όλα είναι έτοιμα σε ότι αφορά την καταλληλότητα των σχολικών κτηρίων υποστηρίζοντας ότι υπήρξε έγκαιρος προγραμματισμός και μεθοδική δουλειά καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε για την επαναλειτουργία του 4ου Δημοτικού σχολείου το οποίο όπως είπε είναι έτοιμο να υποδεχθεί αύριο τους μαθητές του.
Επιθεώρηση σε σχολεία της περιοχής του έκανε χθες και ο Δήμαρχος Άρτας δηλώνοντας ότι από τεχνικής άποψης είναι όλα έτοιμα ώστε να λειτουργήσουν κανονικά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος