ΕΡΤ Ιωαννίνων: Σφοδρή αντιπαράθεση για το εργοστάσιο απορριμμάτων στα Γιάννενα

Ανοίγει ο δρόμος για την κατασκευή του εργοστασίου διαχείρισης απορριμμάτων στο Ελευθεροχώρι Ιωαννίνων μετά την έγκριση της περιβαλλοντικής μελέτης από τη Γενική Διεύθυνση του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, δήλωσε στην ΕΡΑ Ιωαννίνων ο Περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης.
Ο κ. Καχριμάνης απέδωσε σε προεκλογικές σκοπιμότητες τις καταγγελίες που διατυπώθηκαν και αφού τόνισε ότι για την ανάθεση του έργου προηγήθηκε ανοιχτός δημόσιος διεθνής διαγωνισμός, ο οποίος απέφερε την χαμηλότερη τιμή διαχείρισης ανά τόνο στην Ελλάδα ανέφερε ότι σε κάθε περίπτωση η Περιφερειακή Αρχή είναι ανοιχτή στο διάλογο και πρόθυμη να ενημερώσει και τώρα και μετά τις εκλογές τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαδικασία, αλλά και τον Περιφερειακό Σχεδιασμό για τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων.
Δήλωσε, τέλος, ότι η απεμπλοκή της υπόθεσης δίνει τη δυνατότητα στην Περιφέρεια να προωθήσει ένα κρίσιμο για τον τόπο έργο καθώς σε διαφορετική περίπτωση οι κάτοικοι της Ηπείρου από την 1η Ιανουαρίου 2016, θα βρεθούν αντιμέτωποι με τα πρόστιμα που θα επιβάλλει η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Από την πλευρά του ο περιφερειακός σύμβουλος Βασίλης Τσίκαρης μιλώντας επίσης στην ΕΡΑ Ιωαννίνων, αμφισβήτησε τη ηθικό δικαίωμα ενός υπηρεσιακού υπουργού κομματικού στελέχους της Ν.Δ. να παρεμβαίνει σε αμφιλεγόμενα ζητήματα των τοπικών κοινωνιών και έκανε λόγο για απαράδεκτη απόφαση που δείχνει με ξεκάθαρο τρόπο, ότι η ΝΔ και τα στελέχη της δεν χάνουν την ευκαιρία να αποδεικνύουν πως στον πυρήνα της πολιτικής της βρίσκεται η εξυπηρέτηση επιχειρηματικών συμφερόντων σε βάρος του κοινωνικού συνόλου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος