ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 20-11-2015

12 οι συλλήψεις στη Μυτιλήνη του κυκλώματος το οποίο προμήθευε με πλαστά έγγραφα μετανάστες και εξάρθρωσε η αστυνομία στη Μυτιλήνη. Πρόκειται για τρεις Έλληνες και 9 Πακιστανούς που έχουν συλληφθεί μέχρι στιγμής, και θα προσαχθούν στον εισαγγελέα, ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται τόσο στη Μυτιλήνη όσο και στην Αθήνα . Η επιχείρηση της αστυνομίας έγινε συντονισμένα χθες με την αρωγή κλιμακίου από την Αθήνα, σε δύο διαμερίσματα που είχαν νοικιάσει μετανάστες στην Κουλμπάρα.

“Θα κάνουμε ότι είναι απαραίτητο ώστε το υγειονομικό σύστημα της Ελλάδας να ενισχυθεί¨ δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος, που επισκέφθηκε χθες τη Λέσβο συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας Γιάννη Μπασκόζο. Στο παράρτημα του ΠΕΔΥ Μυτιλήνης, περίμεναν τον Ευρωπαίο Επίτροπο Υγείας και το Γενικό Γραμματέα μέλη της Ένωσης Γιατρών Λέσβου, οι οποίοι υψώνοντας πανό διαμαρτυρήθηκαν για τις ελλείψεις σε προσωπικό καθώς και για άλλα προβλήματα τους συστήματος υγείας.

“Ξεκινά από το Δήμο Λέσβου η διαδικασία ταυτοποίησης και διαπίστευσης όσων έρχονται στο νησί για να εργαστούν σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις για το προσφυγικό” όπως δήλωσε στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ο πρόεδρος του δημοτικού Συμβουλίου, Γιώργος Ψάνης.

Από τη Δευτέρα θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το ιατρείο Σκάλας Σκαμιάς προσφέροντας τις πολύτιμες υπηρεσίες του όχι μόνο στους πρόσφυγες αλλά και στον ντόπιο πληθυσμό. Όπως είπε στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ “η ψυχή” αυτής της προσπάθειας ο διευθυντής της ΜΕΘ του νοσοκομείου στο Ρίο παιδίατρος εντατικολόγος Ανδρέας Ηλιάδης , υπάρχει ενδιαφέρον από ειδικευμένους γιατρούς από όλη την Ελλάδα να στελεχώσουν το ιατρείο και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους βοηθώντας τον κόσμο της Λέσβου που δοκιμάζεται αυτή την περίοδο. Χθες τη σκάλα Σκαμιάς επισκέφθηκαν συνοδεύοντας τον Ευρωπαίο επίτροπο τόσο ο ΓΓ Υγείας όσο και εκπρόσωποι του ιατρικού κόσμου του νησιού που διαβεβαίωσαν τον κύριο Ηλίαδη για την αμέριστη συμπαράστασή τους στο εγχείρημά του. Ηδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και τις επόμενες ημέρες θα επισκεφθούν το νησί γιατροί από το Ηράκλειο, τα Χανιά, την Κέρκυρα ξανά από την Αχαία ενώ ενδιαφέρον υπάρχει από ιατρικούς συλλόγους από όλη την Ελλάδα.

45 πρόσφυγες από δύσβατη περιοχή στην είσοδο του κόλπου της Γέρας απεγκλώβισαν πριν από λίγο λιμενικοί και μέλη του παραρτήματος Λέσβου της ΕΟΔ. Η βάρκα που μετέφερε τους πρόσφυγες παρασύρθηκε στην συγκεκριμένη περιοχή η οποία δεν έχει πρόσβαση από την ακτή. Ειδοποιήθηκε το λιμενικό που μετεπιβίβασε με ασφάλεια τους πρόσφυγες στο σκάφος τους και αυτή την ώρα μεταφέρονται στο λιμάνι της Μυτιλήνης.

“Ήρθαμε να τους συγχαρούμε, να τους βοηθήσουμε αλλά και να πάρουμε δύναμη από τους οι νησιώτες γιατί σ αυτές εδώ ΄τις εσχατιές έχουν κάτι ιδιαίτερο να προσφέρουν σε όλους μας” τόνισε από τη Σάμο ο Αρχιεπίσκοπος  Αθηνών  και Πάσης Ελλάδας Ιερώνυμος  ολοκληρώνοντας την διήμερη επίσκεψή του στη Σάμο.

17 άτομα συνολικά δικάζονται την Δευτέρα στο δικαστήριο του Άγιου Κηρύκου Ικαρίας για τη συνδικαλιστική τους δράση για την επίλυση προβλημάτων του νησιού και στο πόδι ολόκληρο το νησί με τη διοργάνωση απεργιακών κινητοποιήσεων συμπαράστασης.

Ξεσφίγγει η θηλιά στη ΔΕΥΑΧ καθώς δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, στις 17 Νοεμβρίου, η κοινή υπουργική απόφαση, που ρυθμίζει το θέμα με τις ανεξόφλητες οφειλές της ΔΕΥΑ Νομού Χίου που προέρχονται από το δάνειο που είχε συνάψει η επιχείρηση με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος