ΕΡΤ ΑΙΓΑΙΟΥ ΕΙΔΗΣΕΙΣ 2-10-2015

Εμπρηστική επίθεση στο πολιτικό γραφείο του βουλευτή Λέσβου της Νέας Δημοκρατίας και πρώην Υπουργού Δικαιοσύνης Χαράλαμπου Αθανασίου σημειώθηκε σήμερα στις τρεις τα ξημερώματα όπου άγνωστοι δράστες έριξαν βενζίνη στην είσοδο του γραφείου και έβαλαν φωτιά. «Δε μπορώ να εξηγήσω τους λόγους της επίθεσης» τόνισε μιλώντας στην ΕΡΑ Αιγαίου ο Χαράλαμπος Αθανασίου «πιθανολογώ ότι έγινε για λόγους εντυπωσιασμού από νεαρά  άτομα αναρχικής φύσης».

“Στο προσφυγικό, ο ρόλος της Εκκλησίας μπορεί να είναι καθοριστικός και αναμένουμε με ελπίδα τις πρωτοβουλίες που η Μητρόπολη μας σκοπεύει να αναλάβει” δήλωσε ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Πάλλης μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε χθες στον Μητροπολίτη Μυτιλήνης, Ερεσού και Πλωμαρίου Ιάκωβο.

Με την, σύζυγο του πρώην υποψήφιου Προέδρου των Η.Π.Α., John McCain, συναντήθηκε ο Δήμαρχος Λέσβου, Σπύρος Γαληνός, στο γραφείο του στη Μυτιλήνη, όπου και συζήτησαν εκτενώς το μείζον πρόβλημα των μεταναστών – προσφύγων, που ταλανίζει το νησί. Ο Δήμαρχος, ενημέρωσε την κα McCain, για την ολοκληρωμένη πρόταση του Δήμου Λέσβου, για το ζήτημα της διαχείρισης της μεταναστευτικής κρίσης και την ενημέρωσε για την υποψηφιότητα της Μυτιλήνης, για την ανάδειξή της ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, του έτους 2021. Η κα McCain, τον διαβεβαίωσε ότι θα κοινοποιήσει προς κάθε κατεύθυνση την πρότασή του. Επίσης, δεσμεύθηκε να υποστηρίξει με κάθε τρόπο την υποψηφιότητα της Μυτιλήνης, για την ανάδειξη της ως Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, για το 2021.

Πέντε τόνους ρουχισμού, υλικών και εφοδίων με σκοπό να διατεθούν στους πρόσφυγες μεταφέρθηκαν με ειδική πτήση στην Σάμο μέσω του Βρετανικού τουριστικού οργανισμού SUNVIL HOLIDAYS, ο οποίος εδώ και 16 χρόνια μεταφέρει στο νησί υψηλής εισοδηματικής στάθμης Βρετανούς τουρίστες. Οι περισσότερες από τις δωρεές που έφτασαν με την πτήση αυτή έχουν γίνει από πελάτες της SUNVIL που είχαν ταξιδέψει στη Σάμο αυτό το καλοκαίρι και είδαν την κατάσταση που επικρατεί από κοντά . Οι περισσότεροι απ’ αυτούς επισκέπτονται την Σάμο χρόνια τώρα και τη θεωρούν σαν το «σπίτι των διακοπών τους» και ήθελαν με την πράξη τους αυτή να στείλουν ότι μπορούν για να βοηθήσουν τους ντόπιους να αντιμετωπίσουν την δύσκολη αυτή κατάσταση .

Με φροντίδα και επιμέλεια των εργαζομένων στην εταιρία ΝΗΡΕΑΣ Α.Ε. (στην Αθήνα) συγκεντρώθηκαν -εθελοντικά- πενήντα (50) κιβώτια με τρόφιμα, ιματισμό, υποδήματα, είδη ατομικής καθαριότητας, κουβέρτες, και άλλα είδη για τους πρόσφυγες- μετανάστες που βρίσκονται στο νησί μας. Τα είδη παραλήφθηκαν από το γραφείο Πρόνοιας του Δήμου και θα διανέμονται σταδιακά τις επόμενες ημέρες.

Συνεχίζεται σήμερα στη Σάμο η δίκη των τεσσάρων καθηγητών που κατηγορούνται ότι πριν από δύο χρόνια είχαν κάνει κατάληψη στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με σκοπό να μην αποσταλούν οι καταστάσεις με τα ονόματα συναδέλφων τους που εμφανίζονταν ως πλεονάζον προσωπικό και απώτερο σκοπό να τεθούν σε διαθεσιμότητα .

Ο Βουλευτής Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης θα αναχωρήσει για το Γιοχάνεσμπουργκ, όπου θα παρευρεθεί στη σύνοδο του Παναφρικανικού Κοινοβουλίου εκπροσωπώντας τη Βουλή των Ελλήνων.

Ο Σύλλογος εργαζομένων στη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής χαρακτηρίζει την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, ως μία “πολύ σημαντική αρνητική εξέλιξη για την οικονομική, κοινωνική και αναπτυξιακή πορεία των νησιών, ειδικά στον τουρισμό και σε σύγκριση με τις απέναντι ακτές.

Την επιδότηση ενοικίου και σίτισης της διορισμένης από το Υπουργείο Υγείας Ιατρού Υπηρεσίας Υπαίθρου των Ψαρών για το διάστημα από Σεπτέμβριο 2015 έως Αύγουστο 2016, ενέκρινε η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Β. Αιγαίου. Σε συνέχεια της σχετικής απόφασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, εξευρέθηκε και μισθώθηκε κατοικία και εξασφαλίστηκε παράλληλη η σίτιση, ενώ η γιατρός υπηρετεί πλέον στα Ψαρά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος