ΕΡΤ Αιγαίου: Eιδήσεις από τη Σάμο

Ενστάσεις από το Τεχνικό Επιμελητήριο Σάμου για το χωροταξικό

Το θέμα της αναθεώρησης και εξειδίκευσης του Περιφερειακού Χωροταξικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Β. Αιγαίου που έχει τεθεί σε δημόσια διαβούλευση από τις 16 /9 ως τις 12/10 συζήτησε η Νομαρχιακή Επιτροπή του Τεχνικού Επιμελητηρίου ΣΑΜΟΥ σε έκτακτη συνεδρίαση της .

Κατά την διάρκεια της συνεδρίασης εκφράστηκαν από πολλούς μηχανικούς ενστάσεις για το μικρό χρονικό διάστημα της διαβούλευσης, καθώς επίσης επιφυλάξεις και αρνητικές κριτικές για τον τρόπο που προσεγγίζει το προσχέδιο της μελέτης τον μελλοντικό αναπτυξιακό σχεδιασμό του Νομού Σάμου και τις κατευθύνσεις στο πρωτογενή, δευτερογενή και τριτογενή τομέα και ειδικότερα στο μεγάλο τομέα ανάπτυξης του τουρισμού. Συμπερασματικά το παράρτημα του τεχνικού επιμελητηρίου Σάμου αποφάσισε να ζητήσει α) την χρονική παράταση τουλάχιστον για 2-3 μήνες της περιόδου διαβούλευσης και λήψης απόφασης από την Περιφέρεια και β) την σύσταση ομάδας εργασίας μηχανικών, η οποία θα καταθέσει, συγκεκριμένες και τεκμηριωμένες επιστημονικά, προτάσεις του ΤΕΕ για την τροποποίηση του εν λόγω και υπό διαβούλευση περιφερειακού χωροταξικού σχεδιασμό.

Τρεις νέες συλλήψεις διακινητών

Έναν Τούρκο δουλέμπορο κατάφεραν να συλλάβουν οι άνδρες του Λιμεναρχείου Σάμου στις 10 η ώρα το πρωί της Πέμπτης όταν αποβίβασε εννέα μετανάστες στην Μαρίνα Πυθαγορείου και προσπαθούσε να διαφύγει . Συγκεκριμένα το Λιμεναρχείο Πυθαγορείου ενημερώθηκε ότι ένα ταχύπλοο σκάφος προσπαθούσε στην εξωτερική πλευρά του Λιμενοβραχίονα του Πυθαγορείου Σάμου να αποβιβάσει παράτυπα εισελθόντες αλλοδαπούς. Στην περιοχή ήταν και ένα ιδιωτικό σκάφος το οποίο παρεμπόδισε τον διακινητή με το ταχύπλοο να φύγει, ενώ στέλεχος του Λιμεναρχείου ακινητοποίησε και συνέλαβε τον διακινητή. Οι εννέα μετανάστες εντοπίστηκαν λίγη ώρα αργότερα στην χερσαία ζώνη του Λιμένα Πυθαγορείου. Εξάλλου την Τετάρτη συνελήφθηκαν άλλοι δύο Σύριοι διακινητές που μετέφεραν 47 μετανάστες στην περιοχή «Λιβαδάκι» . Συγκεκριμένα στη μία η ώρα το μεσημέρι ύστερα από ενημέρωση το Πλωτό σκάφος του λιμεναρχείου Σάμου έσπευσε στην περιοχή νησί της Σάμου όπου εντόπισε και ακινητοποίησε ένα ταχύπλοο με δύο χειριστές . Στην συνέχεια στελέχη της Λιμενικής Αρχής Σάμου εντόπισαν τους 47 μετανάστες που είχαν καταφέρει να αποβιβάσουν οι 2 Σύριοι διακινητές . Να σημειώσουμε ότι από την αρχή του έτους έχουν συλληφθεί 17 διακινητές

ΕΡΤ Αιγαίου: Eιδήσεις από τη ΣάμοΠαραδίδονται στους Σαμιώτες τα κοινόχρηστα ποδήλατα

Ξεκινάει την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου η πιλοτική λειτουργία της υπηρεσίας κοινόχρηστων ποδηλάτων Δήμου Σάμου. Το Σύστημα Κοινόχρηστων Ποδηλάτων είναι μια αυτοεξυπηρετούμενη υπηρεσία, που αφορά στη διάθεση ποδηλάτων δημόσιας χρήσης για

βραχυχρόνια χρήση. Εξυπηρετεί ατομικές μετακινήσεις με κατάλληλο ποδήλατο για δημόσια χρήση από ένα σημείο (αφετηρία) προς ένα άλλο σημείο (προορισμό), χωρίς υποχρέωση επιστροφής του ποδηλάτου στην αφετηρία. Η λειτουργία της υπηρεσίας επιτρέπεται μόνο σε άτομα ηλικίας άνω των 16 ετών, και παρέχεται δωρεάν προς όλους τους χρήστες. Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να εκδώσουν την απαραίτητη κάρτα που θα τους επιτρέπει να χρησιμοποιούν τα ποδήλατα 3 ώρες την ημέρα.

Σύνταξη: Χάρης Ζαβουδάκης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος