Eιδήσεις από την ΕΡΤ Κοζάνης

Σύντομη Ενημέρωση από τις Περιφερειακές Ενότητες Κοζάνης, Γρεβενών και Καστοριάς

Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

  • Τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ από τη Δυτική Μακεδονία, η Ραχήλ Μακρή και η Ευγενία Ουζουνίδου από την Κοζάνη και ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος από την Καστοριά είναι ανάμεσα στους  βουλευτές, που προσχώρησαν στη «Λαϊκή Ενότητα».
  • Με το σκεπτικό ότι δεν μπορεί να υπηρετήσει το μνημόνιο, τον φαύλο κύκλο της λιτότητας και της ύφεσης προχώρησε στην νέα κοινοβουλευτική ομάδα της «Λαϊκής Ενότητας» η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης, Ευγενία Ουζουνίδου, όπως τόνισε μιλώντας ΕΡΤ Κοζάνης
  • Για εκτροπή από εκείνους που παλεύανε απλά και μόνο για να συνεχίσουν να κυβερνούν έκανε λόγο ο βουλευτής Καστοριάς Βαγγέλης Διαμαντόπουλος μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης.
  • Η απόφαση του Πρωθυπουργού να προχωρήσει σε παραίτηση και να ζητήσει την διεξαγωγή εκλογών ήταν καλύτερη δυνατή για την συγκεκριμένη χρονική και πολιτική συγκυρία τόνισε στην ΕΡΤ Κοζάνης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης, Μίμης Δημητριάδης.
  • Σε εξέλιξη βρίσκεται η μελέτη για την χάραξη της νέας οδού Πτολεμαΐδας – Γαλάτειας και αναμένεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του τρέχοντος – αρχές του 2016 συνολικού προϋπολογισμού 6.500 εκατομμυρίων Ευρώ με φορέα υλοποίησης την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.
  • Ξηλωμένες στέγες σπιτιών, γκρεμισμένες αποθήκες και στέγαστρα αποθηκών, γκρεμισμένα δένδρα και κολώνες του ΟΤΕ, αλλά και σημαντικές ζημίες σε καλλιέργειες, προκάλεσε το πρωτόγνωρο ξαφνικό μπουρίνι που έπληξε το απόγευμα του Σαββάτου τα χωριά των Γρεβενών, Κιβωτό, Μηλιά, Βατόλακκο και Ασπρόκαμπο.
  • Καθησυχαστικός σε ότι αφορά την πρωϊνή σεισμική δόνηση των 4 Ρίχτερ, 14 χιλιόμετρα δυτικά της Φλώρινας, ήταν ο καθηγητής σεισμολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Θεόδωρός Τσάπανος, μιλώντας στην ΕΡΤ Κοζάνης.
  • Τη ζωή του έχασε ένας 32χρονος Έλληνας σε τροχαίο δυστύχημα που συνέβη το Σάββατο στο 34ο χιλιόμετρο της νέας Εθνικής Οδού  Κοζάνης – Φλώρινας.
  • Ένας νεκρός και τέσσερις ελαφρά τραυματίες ήταν ο απολογισμός του τροχαίου που έγινε λίγο πριν την έξοδο (στο ρεύμα από Θεσσαλονίκη) της Εγνατίας Οδού προς Φλώρινα, στον κόμβο των Κοίλων Κοζάνης το απόγευμα της Παρασκευής.
  • Με την μέθοδο της απασχόλησης τρεις άγνωστοι το απόγευμα του περασμένου Σαββάτου αφαίρεσαν εντέχνως  από το λαιμό ογδοντάχρονης γυναίκας στον Περδίκκα Εορδαίας  την χρυσή αλυσίδα της αντικαθιστώντας την με ψεύτικη.
  • Στις 9:30 το βράδυ στο στέκι του Φιλοπρόοδου Συλλόγου Κοζάνης ο Σταύρος Ξαρχάκος,  σε ένα αφιέρωμα για τους σημαντικότερους Έλληνες μουσικούς δημιουργούς.
  • Συναυλία με την Ελεονώρα Ζουγανέλη στις 9.30 το βράδυ στο Εθνικό στάδιο Πτολεμαΐδας από το Σύλλογο πασχόντων από σκλήρυνση κατά πλάκας Εορδαίας για την οικονομική ενίσχυση άπορων μελών του Συλλόγου.
  • Σήμερα στις 9 το βράδυ στο προαύλιο του παλαιού Δημοτικού Σχολείου του χωριού θα γίνουν τελικά οι εκδηλώσεις της πρώτης ημέρας του Πολιτιστικού Συλλόγου Γαλάτειας «Πανηγύρι στο χωριό», που ήταν προγραμματισμένες για το Σάββατο.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Επιμέλεια: Μάκης Νασιάδης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος