ertnews.gr

Υπέρ των συνδικαλιστών φοιτητών σωματεία και κοινωνικοί φορείς των Χανίων (ηχητικό)

23/06 08:19
Υπέρ των συνδικαλιστών φοιτητών σωματεία και κοινωνικοί φορείς των Χανίων (ηχητικό)

Σύσκεψη σωματείων και κοινωνικών φορέων Χανίων ενάντια στις “διώξεις σε βάρος συνδικαλιστών φοιτητών στο Πολυτεχνείο Κρήτης”, στην οποία συμμετείχαν και δήλωσαν στήριξη οι Φοιτητικοί Σύλλογοι του Πολυτεχνείου Κρήτης, ΕΛΜΕ Χανίων, Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών, Εργατικό Κέντρο Χανίων, ΠΟΕ ΟΤΑ Σωματείο Οικοδόμων, Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Σωματείο Επισιτισμού, Σωματείο Τροφίμων και ποτών, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 22 Ιουνίου, στο Πάρκο Ειρήνης και Φιλίας των Λαών.

Υπέρ των συνδικαλιστών φοιτητών σωματεία και κοινωνικοί φορείς των Χανίων (ηχητικό)

Είχε προηγηθεί παράσταση διαμαρτυρίας στην Πρυτανεία του Ιδρύματος το πρωί της ίδιας ημέρας.

Οκτώ φοιτητές, μεταξύ των οποίων τρεις Πρόεδροι Συλλόγων, θα παρουσιαστούν την Παρασκευή ενώπιον του ανακριτή, στο πλαίσιο προανακριτικής διαδικασίας και μετά από την καταγγελία του Κοσμήτορα του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών -Μηχανικών Ηλεκτρονικών Υπολογιστών κ. Καρυστινού και αίτημα της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως.

Δύο από τους φοιτητές που καλούνται ενώπιον του ανακριτή, αναφέρθηκαν σε συνέντευξή τους στην ΕΡΤ Χανίων στα γεγονότα που οδήγησαν στις κινητοποιήσεις, ενώ έδωσαν έμφαση στο γεγονός της προανακριτικής διαδικασίας, την οποία εντάσσουν “στο πλαίσιο μιας πολιτικής απόπειρας επιβολής ενός νέου αυταρχικού μοντέλου λειτουργίας των ΑΕΙ”. Οι φοιτητές θα ζητήσουν αναβολή, προκειμένου να πάρουν τη δικογραφία στα χέρια τους και να τη μελετήσουν, αφού παραμένει άγνωστο το περιεχόμενό της.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι καλούν την κυβέρνηση να “σταματήσει τις αντιδραστικά αναδιαρθρώσεις και την κατασταλτική επίθεση στον χώρο των πανεπιστημίων, αλλά και να πάψει κάθε δίωξη σε βάρος των φοιτητών”.

Αναλυτικά η ανακοίνωση των φοιτητικών Συλλόγων

φοιτητικοι σύλλογοι

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version