Χανιά: Εκδήλωση για τη «Διεθνή Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος»

Η καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση για τη «Διεθνή Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του Ολοκαυτώματος» θα πραγματοποιηθεί με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης – Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, του Δήμου Χανίων, της ΚΕΠΠΕΔΗΧ – ΚΑΜ και της ΑΜΚΕ Ετς Χαγίμ την Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου, στις 11 π.μ., στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης», στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, χαιρετισμούς θα απευθύνουν ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νικόλαος Καλογερής, ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο Γεν. Γραμματέας του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος, Βίκτωρ Ελιέζερ, καθώς και η πρόεδρος του ΔΣ της ΑΜΚΕ Ετς Χαγίμ, Βασιλική Γιακουμάκη. Στη συνέχεια της εκδήλωσης, θα μιλήσουν ο Γιώργος Αντωνίου, επίκουρος καθηγητής της Έδρας Εβραϊκών Σπουδών στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, ο Jason Francisco, Αμερικανός καλλιτέχνης, συγγραφέας και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Emory, καθώς και η Άρτεμις Αλκαλάη, καλλιτέχνες με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Για το αντικείμενο των παραπάνω ομιλιών, βλ. το πρόγραμμα της εκδήλωσης.

Αμέσως μετά την εκδήλωση στο θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης», θα πραγματοποιηθεί ένας σύντομος ενημερωτικός περίπατος στην ιστορική εβραϊκή συνοικία των Χανίων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος