Το Επιμελητήριο Χανίων δυναμικά στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων, Αντώνης Ροκάκης, εκπροσώπησε την επιχειρηματική κοινότητα των Χανίων στις επίσημες εκδηλώσεις των εγκαινίων της 86ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκη.
Το Σάββατο το πρωί, ο κ. Αντώνης Ροκάκης συμμετείχε στη Γενική Συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, η οποία πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Δ.Ε.Θ., και την οποία τίμησε με την παρουσία του ο Πρωθυπουργός της χώρας. Ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού του, εκτίμησε ότι οι προκλήσεις από την ενεργειακή κρίση θα αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά καθώς έχει αναπτυχθεί συνολικό σχέδιο, οι θέσεις εργασίας έχουν θωρακιστεί και έχει προβλεφθεί η στήριξη των επιχειρήσεων. Την Κυριακή σε ειδική εκδήλωση πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια των περιπτέρων των Επιμελητηρίων της χώρας, μεταξύ των οποίων και του Επιμελητηρίου Χανίων, το οποίο σε συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης δημιούργησε σύγχρονο εκθεσιακό χώρο για την προώθηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων των Χανιώτικων επιχειρήσεων, οι οποίες φιλοξενούνται χωρίς κόστος ώστε να προβάλουν τα υψηλής προστιθέμενης αξίας και ανταγωνιστικά προϊόντα τους στη μεγαλύτερη διεθνή έκθεση της χώρας.

Το Επιμελητήριο Χανίων δυναμικά στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χανίων, δήλωσε συμπερασματικά τα εξής. “Σε μια τόσο ταραγμένη περίοδο, προτεραιότητα όλων μας οφείλει να είναι οι πλέον αδύναμοι συμπολίτες και συνάδελφοί μας. Με ικανοποίηση λοιπόν παρακολουθήσαμε τον κ. Πρωθυπουργό να ανακοινώνει πολυδιάστατη δέσμη 21 μέτρων στήριξης, με έμφαση στην ανακούφιση των ομάδων πληθυσμού που κινούνται στα όρια της φτώχειας, δηλαδή των φοιτητών, των συνταξιούχων, των ευάλωτων πολιτών, αλλά και τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και την τόνωση των επιχειρήσεων, με μέτρα, μόνιμα και έκτακτα, τα οποία αθροίζονται στον ποσό των €5,5 δισ. Σε Ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο παραμένουν ακόμα μεγάλες προκλήσεις, όπως η κρίσιμη αλλά καθυστερημένη παρέμβαση για το πλαφόν στις τιμές της Ενέργειας, η μείωση του Φ.Π.Α. στα βασικά τρόφιμα και του Ε.Φ.Κ. στα καύσιμα, ώστε να αναχαιτιστεί η εκρηκτική Ακρίβεια. Κατά την εκτίμηση μας οι στοχευμένες παρεμβάσεις της Ελληνικής πολιτείας στην κατεύθυνση του περιορισμού της υπερφορολόγησης και των υψηλών εργοδοτικών εισφορών, σε συνδυασμό με την αποτελεσματική διευκόλυνση πρόσβασης των σχεδόν αποκλεισμένων μικρομεσαίων επιχειρήσεων σε χρηματοδοτικά εργαλεία, οφείλουν να διευρυνθούν και να ενισχυθούν ακόμα σημαντικά”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος