ertnews.gr

Τις συμβάσεις έργων ενεργειακής αναβάθμισης σχολείων υπέγραψε ο Δήμαρχος Ρεθύμνης

07/09 08:13
Τις συμβάσεις έργων ενεργειακής αναβάθμισης σχολείων υπέγραψε ο Δήμαρχος Ρεθύμνης

Τις συμβάσεις για την υλοποίηση δύο σημαντικών παρεμβάσεων σε σχολικές μονάδες του Δήμου Ρεθύμνης, υπέγραψε ο Δήμαρχος Γιώργος Μαρινάκης, με τους αναδόχους εργολάβους.

Η πρώτη σύμβαση, αφορά την εκτέλεση του έργου : «Παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας και ενεργειακής αναβάθμισης 13ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνης». Οι εργασίες θα εκτελεστούν στο κτίριο όπου στεγάζονται το 13ο Δημοτικό Σχολείο και το 7ο Νηπιαγωγείο. Η δαπάνη των προγραμματισμένων εργασιών ανέρχεται στο ποσό των 773.250 €.

Τις συμβάσεις έργων ενεργειακής αναβάθμισης σχολείων υπέγραψε ο Δήμαρχος Ρεθύμνης
Αντιστοίχως, στο κτίριο όπου στεγάζονται το 7ο Δημοτικό Σχολείο και το 8ο Νηπιαγωγείο θα εκτελεστούν παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας και ενεργειακής αναβάθμισης», Προϋπολογισμού 840.000 €. Αυτό είναι το αντικείμενο της 2ης σύμβασης, που υπέγραψε ο Δήμαρχος Ρεθύμνης.
Τα έργα χρηματοδοτούνται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Κρήτη 2014-2020 και ο συμβατικός χρόνος εκτέλεσής τους είναι οι 15 μήνες.

Και στις δύο σχολικές μονάδες, οι προβλεπόμενες εργασίες περιλαμβάνουν την εξωτερική θερμομόνωση περιμετρικά του κτιρίου και των χώρων του δώματος και της πυλωτής τους, την αντικατάσταση παλαιών κουφωμάτων με νέα αλουμινίου, την αντικατάσταση λέβητα με αντλίες θερμότητας αέρα νερού, την αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων με νέα τεχνολογίας led, εγκατάσταση κεντρικού συστήματος διαχείρισης ενέργεια (BMS) και εγκατάσταση φωτοβολταϊκού συστήματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version