Σύσκεψη για τα προβλήματα του Νοσοκομείου Χανίων

Διευρυμένη σύσκεψη για τα φλέγοντα προβλήματα που αντιμετωπίζει το νοσοκομείο, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Χανίων.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία της Προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Βούλας Ορφανουδάκη, συμμετείχαν διευθυντές κλινικών του νοσοκομείου, διευθυντές κέντρων υγείας και φορείς και εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, της εκκλησίας, του επιχειρηματικού κόσμου. Μεταξύ αυτών, οι δήμαρχοι Χανίων και Πλατανιά, Παναγιώτης Σημανδηράκης και Γιάννης Μαλανδράκης, ο βουλευτής Χανίων Μανούσος Βολουδάκης, η διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου, ο μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου Αμφιλόχιος, οι πρόεδροι του Οικονομικού Επιμελητηρίου, του ΕΒΕΧ, του Δικηγορικού Συλλόγου και άλλοι.

Οι γιατροί αναφέρθηκαν στην απογοητευτική εικόνα του νοσοκομείου, επαναφέροντας το θέμα των χαμηλών απολαβών που αποθαρρύνει τη συμμετοχή στις προκηρύξεις για την πλήρωση των κενών θέσεων.

Επίσης επανέλαβαν ότι τα μεγάλα κενά σε πολλές κλινικές δεν μπορεί να τα καλύψει η μέθοδος του “εντέλλεσθε”, που έχει υιοθετήσει το τελευταίο διάστημα η Διοίκηση του Ιδρύματος.

O διευθυντής ιατρικών υπηρεσιών του νοσοκομείου Χανίων, Χαρίτων Παπαδάκης, ωστόσο, αναφέρθηκε στην ευρύτερη εικόνα, αποδυνάμωσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας, αναφέροντας χαρακτηριστικά: “Το ΕΣΥ είναι τελειωμένο”.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί επανέλαβαν την αντίθεσή τους στην υιοθέτηση της μετακίνησης γιατρών από τα Κέντρα Υγείας, υποστηρίζοντας ότι αυτό “οδηγεί στην αποδυνάμωση της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης και -νομοτελειακά- στην περαιτέρω επιβάρυνση των νοσοκομείων”.

Ο βουλευτής της ΝΔ, Μανούσος Βολουδάκης, πρότεινε την χορήγηση στεγαστικού επιδόματος για περιοχές όπου τα ενοίκια είναι υψηλά, όπως τα Χανιά.

Ο δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, υπογράμμισε ότι το πρόβλημα υποστελέχωσης συνδέεται άμεσα τις πενιχρές αποδοχές των γιατρών ΕΣΥ. Ο κ. Σημανδηράκης επικαλέστηκε το παράδειγμα της Ρουμανίας όπου η κυβέρνηση αποφάσισε να τριπλασιάσει τους μισθούς των γιατρών για να σταματήσει την μετανάστευσή τους στο εξωτερικό.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΧ εκδήλωσε και εκείνος την αμέριστη συμπαράσταση προς τους γιατρούς.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος