Στο Δασαρχείο Χανίων ο Αντιπεριφερειάρχης

Επίσκεψη στη Δ/νση Δασών Χανίων πραγματοποίησε την Πέμπτη 13 Μαΐου ο Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Καλογερής.

Ο κ. Καλογερής ενημέρωσε αρχικά τη Δ/ντρια Δασών κ. Πολύμνια Σκλαβάκη για τη συνάντηση που είχε εχθές, 12.05.2021, με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σκρέκα στην Αθήνα με αντικείμενο τις εξελίξεις στα ζητήματα της ανάρτησης των δασικών χαρτών και τις διοικητικές και νομοθετικές ρυθμίσεις, που αναμένονται σε σχέση με τη δασική νομοθεσία, σημειώνοντας ότι εξακολουθούν να ισχύουν οι λόγοι, για τους οποίους δεν πρέπει ακόμα οι πολίτες να υποβάλουν αντιρρήσεις, αφού δεν έχουν ακόμα προχωρήσει οι αναμενόμενες ρυθμίσεις.

Στη συνέχεια ακολούθησε συζήτηση για ζητήματα, που αφορούν στους δασικούς χάρτες όπως π.χ. η ανάγκη για άμεση σύσταση και λειτουργία των Επιτροπών Εξέτασης Αντιρρήσεων για την εξέταση των αντιρρήσεων που εκκρεμούν από την πρώτη ανάρτηση, η δυνατότητα ενσωμάτωσης του οδικού εθνικού και επαρχιακού δικτύου και λοιπών υποδομών στο δασικό χάρτη, καθώς και το πρόβλημα του χωρικού προσδιορισμού εκτάσεων φορέων και νομικών προσώπων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης δήλωσε, ότι η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων θα εξακολουθήσει να παρακολουθεί στενά το θέμα αυτό με επαφές τόσο στο ΥΠΕΝ όσο και στη Δ/νση Δασών, κάνοντας παρεμβάσεις, προκειμένου να ολοκληρωθεί η σπουδαία αυτή υποδομή προς όφελος όλων.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος