ertnews.gr

Ιδρύεται η εταιρία για τη διασύνδεση της Κρήτης

10/09 08:16
Ιδρύεται η εταιρία για τη διασύνδεση της Κρήτης

Εντός της ημέρας ιδρύεται η ανώνυμη εταιρεία ειδικού σκοπού “‘Αριάδνη Interconnection”, η οποία έχει ως σκοπό τη χρηματοδότηση και κατασκευή του μεγάλου έργου της ηλεκτρικής διασύνδεσης Κρήτης – Αττικής, υπογράμμισε σε δηλώσεις του στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ), ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ανεξάρτητου Διαχειριστή Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ), Μανούσος Μανουσάκης, στο περιθώριο των εγκαινίων του περιπτέρου του Διαχειριστή, στην 83η ΔΕΘ.

Ιδρύεται η εταιρία για τη διασύνδεση της Κρήτης

“Υπήρξαν επίπονες διαπραγματεύσεις για πάνω από ένα έτος, που τελικά κατέληξαν στο να πάρει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας της Ελλάδας (ΡΑΕ) μια απόφαση η οποία αποδεικνύει ότι ο φορέας που έχει την τεχνογνωσία και τη χρηματοοικονομική επάρκεια να ξεκινήσει αυτό το έργο είναι ο ΑΔΜΗΕ” ανέφερε χαρακτηριστικά.

Σε κάθε περίπτωση -πρόσθεσε ο κ. Μανουσάκης- ο ΑΔΜΗΕ θα διατηρήσει την πλειοψηφία των μετοχών. Το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας θα είναι 200 εκατομμύρια ευρώ και στη συνέχεια -τόνισε ο κ. Μανουσάκης- θα καλέσουμε αξιόπιστους εταίρους επενδυτές να συμμετέχουν στην εταιρεία αγοράζοντας ουσιαστικά από αυτό το αρχικό μετοχικό κεφάλαιο.

“Αυτός είναι ο οδικός χάρτης για τους επόμενους μήνες. Παράλληλα, ο ΑΔΜΗΕ και μέσω πλέον αυτής της εταιρείας συνεχίζει τις εργασίες και τις μελέτες για τη διασύνδεση Κρήτης – Αττικής, που τις είχε ήδη ξεκινήσει, διότι τον ενδιέφερε πάντα  από την αρχή να είναι σίγουρος ότι η ασφάλεια εφοδιασμού του συστήματος δεν θα κινδυνεύσει”, συμπλήρωσε ο κ. Μανουσάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version