Σε Ρέθυμνο και Χανιά την Πέμπτη ο Υπουργός Υγείας

Στις 6 Ιουλίου ξεκινάει από την Κρήτη η επόμενη φάση της επιχείρησης “Ελευθερία” σε ό,τι αφορά στους εμβολιασμούς ατόμων που είτε ζουν σε δυσπρόσιτες περιοχές και δεν έχουν τη δυνατότητα, είτε επειδή ακόμη δεν έχουν αποφασίσει να εμβολιαστούν, το επόμενο διάστημα θα το πράξουν σε κατ’ οίκον επισκέψεις.

Αυτό δήλωσε από το Ηράκλειο που βρίσκεται ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος μετά από τρίωρη συνάντηση με αυτοδιοικητικούς και λοιπούς φορείς, εξήγησε ότι η προσπάθεια για να εμβολιαστεί το μεγαλύτερο δυνατό ποσοστό συμπολιτών μας, καθίσταται σαφές ότι αποτελεί μια κοινή προσπάθεια, από την οποία δεν θα λείψει κανείς.

Ο υπουργός θα βρεθεί αύριο Πέμπτη στο Ρέθυμνο και στα Χανιά με στόχο να μεταφέρει το μήνυμα για την ανάγκη εντατικοποίησης της εμβολιαστικής κάλυψης στο νησί. Ο κ. Κικίλιας θα έχει συνάντηση με τους θεσμικούς φορείς τόσο της αυτοδιοίκησης όσο και της υγείας.

Στη συνέχεια, ο Υπουργός θα προεδρεύσει σε ενημερωτική συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στις 14:30 το μεσημέρι στο Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης».


Ημερίδα για τη διαχείριση της νέας υγειονομικής κρίσης

Στο μεταξύ ημερίδα με θέμα: «Η διαχείριση της νέας Υγειονομικής Κρίσης: Οι πολιτικές της υγείας, το παρόν, το μέλλον και η δυναμική», διοργανώνεται αύριο Πέμπτη από τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Π.Ε. Ρεθύμνης στο Δημοτικό Κήπο. Στην ημερίδα η οποία ξεκινάει στις 18.30 συμμετέχουν αυτοδιοίκηση, επιστημονικό ιατρικό προσωπικό, καθηγητές πανεπιστημίου και μέλη της υγειονομικής κοινότητας, που θα αναπτύξουν θέματα που αφορούν στην πανδημία, τρόπους αντιμετώπισης του ιού, θεραπείες, μέτρα προστασίας, ζητήματα για τον εμβολιασμό, καθώς επίσης και το ρόλο της αυτοδιοίκησης στην αντιμετώπιση των αναγκών που έχει προκαλέσει η πανδημία Covid-19.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος