Ρέθυμνο: Έργα προσβασιμότητας σε μνημεία

Ο Δήμος Ρεθύμνης σε συνεργασία με την κοινή γραμματεία του προγράμματος συνεργασίας, Interreg V-A “Ελλάδα-Κύπρος 2014-2020”, ολοκλήρωσε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την έναρξη υλοποίησης της εγκεκριμένης πράξης με τίτλο: “In Heritage: Προσβάσιμη Φύση και Πολιτισμός – Αειφόρος Τουρισμός”.

Η πράξη αφορά στη βελτίωση της «προσβασιμότητας» των ΑμεΑ σε φυσικούς και πολιτιστικούς χώρους, στην ανάδειξη και προώθηση της Ελλάδας και της Κύπρου ως «προσβάσιμους» τουριστικούς προορισμούς και στην ανάπτυξη κοινών στρατηγικών και εργαλείων με στόχο τον τουρισμό για όλους. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 1.200.810 ευρώ και ο προϋπολογισμός που αντιστοιχεί στον Δήμο Ρεθύμνης είναι 510.800 ευρώ εκ των οποίων το 85% χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και το 15% από Εθνικούς Πόρους.

Το εταιρικό σχήμα αποτελείται από τον Δήμο Ρεθύμνης με την Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία, εκ μέρους της Ελληνικής πλευράς και τον Δήμο Αγίας Νάπας με τον Δήμο Σωτήρας, εκ μέρους της κυπριακής πλευράς.

Οι κύριες δράσεις που πρόκειται να γίνουν στον Δήμο Ρεθύμνης αφορούν στην ανακαίνιση του παραδοσιακού ελαιοτριβείου Αρμένων και τη μετατροπή του σε εκθεσιακό χώρο με την ταυτόχρονη προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού. Μάλιστα, για να εξασφαλίσει τη δυνατότητα πρόσβασης στην πληροφορία, ο Δήμος Ρεθύμνης θα προβεί στην προμήθεια και τοποθέτηση ενημερωτικών πινακίδων Braille τόσο στο ελαιοτριβείο όσο και σε σημαντικά αξιοθέατα του Δήμου. Επιπλέον, μέσω του ίδιου προγράμματος, προβλέπεται η προμήθεια ηλεκτρικού αυτοκινήτου για τη διευκόλυνση της πρόσβασης ΑμεΑ στο Φρούριο Φορτέτζα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος