Ρέθυμνο: Εκτός ταμείου ανεργίας 80 ξενοδοχοϋπάλληλοι (audio)

Array

Σοβαρό πρόβλημα αντιμετωπίζουν 80 μέχρι στιγμής ξενοδοχοϋπάλληλοι στο Ρέθυμνο και χιλιάδες πανελλαδικά, που πήραν την αποζημίωση ειδικού σκοπού, αφού απορρίπτονται από το επίδομα τακτικής ανεργίας, αλλά ταυτόχρονα καλούνται να επιστρέψουν στον ΟΑΕΔ και το επίδομα που πήραν για το έτος 2020-2021. Τα ποσά που καλούνται να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι κυμαίνονται στις 2 με 3 χιλιάδες ευρώ.

Το πρόβλημα -που έχει προκαλέσει την αντίδραση και παρέμβαση του σωματείου ξενοδοχοϋπαλλήλων- έγκειται στο γεγονός ότι οι συγκεκριμένοι άνθρωποι έχουν ειδικότητες εκτός της κλαδικής σύμβασης και κρίθηκε εκ των υστέρων, ότι κακώς λάμβαναν την αποζημίωση των 534 ευρώ. Η απόφαση ανακλήθηκε και οι εργαζόμενοι καλούνται να επιστρέψουν το περυσινό επίδομα.

Το αιτιολογικό αυτής της απόφασης είναι ότι η ειδικότητα τους είναι εκτός κλαδικής σύμβασης ξενοδοχοϋπαλλήλων και κατά συνέπεια, κακώς έλαβαν την αποζημίωση των 534 ευρώ, με συνέπεια να γίνεται τώρα ανάκληση του περσινού επιδόματος.

Σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδοχοϋπαλλήλων, Κώστας Νικολιδάκης τόνισε ότι ΄ένα δεύτερο πρόβλημα έρχεται να προστεθεί στη συγκεκριμένη κατηγορία εργαζομένων, αφού χάνουν και το δικαίωμα της συνέχισης της εποχικότητας και για το 2022, καθώς θα πρέπει να ενταχθούν στον ΟΑΕΔ με την διάταξη του «μια φορά εποχιακός», που μεταφράζεται σε συγκεκριμένο αριθμό ενσήμων.

Να σημειωθεί ότι τα σωματεία πανελλαδικά, έχουν ζητήσει από το αρμόδιο υπουργείο την ανάκληση της συγκεκριμένης απόφασης. Ακούστε τη συνέντευξη:

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου – Ηλεκτρονική Επεξεργασία: Βάιος Χειμώμας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος