Αλληλεγγύη στους 8 διωκόμενους φοιτητές και φοιτήτριες του Πολυτεχνείου– Ψήφισμα από το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων

Συνεχίζεται η συλλογή υπογραφών αλληλεγγύης στους 8 διωκόμενους φοιτητές και φοιτήτριες του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Αλληλεγγύη στους 8 διωκόμενους φοιτητές και φοιτήτριες  του Πολυτεχνείου– Ψήφισμα από το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων

Με ένα κείμενο που υπογράφεται από αποφοίτους και παλιούς φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης, καταγγέλλεται η «απαράδεκτη δίωξη και σκευωρία που έχει στηθεί σε βάρος 8 συνδικαλιστών φοιτητών και φοιτητριών του Πολυτεχνείου Κρήτης από την Υπουργό Κεραμέως και μειοψηφία προθύμων καθηγητών του Ιδρύματος, οι οποίοι απειλούνται με διώξεις για βαρύτατες κατηγορίες και κακούργημα για μια απλή παράσταση διαμαρτυρίας του φοιτητικού τους συλλόγου», όπως επισημαίνεται.

Οι φοιτητές καλούν κάθε έναν και κάθε μία που έχει σπουδάσει στο Πολυτεχνείο Κρήτης να συνυπογράψει αυτή τη δήλωση στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfooQdVz9rg9NggnUIdShwRzt74zG-43PMNzxJ9SXwk4RKlsg/viewform

Και η σχετική ανακοίνωση καταλήγει: «Για πρώτη φορά μετά τη μεταπολίτευση ενορχηστρώνεται από την κυβέρνηση και την Υπουργό Παιδείας απευθείας, μια επιχείρηση τρομοκράτησης και δυσφήμισης του φοιτητικού κινήματος τέτοιας έντασης, στο πρόσωπο των 8 αυτών φοιτητών».


Το έγγραφο της δήλωσης

ΔΗΛΩΣΗ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ-ΣΤΟΥΣ-ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ-ΦΟΙΤΗΤΕΣ-ΤΟΥ-ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ-ΚΡΗΤΗΣ(1)


Ψήφισμα του Δ.Σ. Χανίων για τους φοιτητές του Πολυτεχενείου Κρήτης

Στο μεταξύ, υπέρ των φοιτητών τάσσεται και το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων. Πιο συγκεκριμένα, κατά την τακτική συνεδρίασή του, που πραγματοποιήθηκε, την Τετάρτη 20/07 και με την υπ΄ αριθμ. 204 απόφασή του, εξέδωσε ψήφισμα, εκφράζοντας τη συμπαράστασή του στους φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης. Στο ψήφισμα γίνεται λόγος για «τεχνητό κλίμα έντασης στα πανεπιστήμια, με στόχο την καταστολή των δικαιωμάτων των φοιτητών».


Στο ψήφισμα επισημαίνεται ότι:

«Ως ο Δήμος που φιλοξενεί τους φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης, καταδικάζουμε την απαράδεκτη δίωξη εκλεγμένων φοιτητών συνδικαλιστών – μετά από μήνυση που κατέθεσε η Υπουργός Παιδείας – μεταξύ των οποίων και προέδρων Φοιτητικών Συλλόγων στο Πολυτεχνείο Κρήτης. Το Δημοτικό Συμβούλιο Χανίων αντιτίθεται στο τεχνητό κλίμα έντασης στα πανεπιστήμια, που εντείνει την καταστολή κατά των φοιτητών και των δικαιωμάτων τους, την οποία προσπαθεί να διατηρήσει η κυβέρνηση, προκειμένου να αντιμετωπίσει το μεγάλο κύμα εναντίωσης στο νέο νόμο πλαίσιο και την είσοδο πανεπιστημιακής αστυνομίας. Η ποινική αντιμετώπιση νεολαίων για παράσταση διαμαρτυρίας με απόφαση των φοιτητικών τους οργάνων προσπαθεί να ποινικοποιήσει τις πιο στοιχειώδεις συνδικαλιστικές μορφές πάλης. Το Δ.Σ. Χανίων στέκεται αλληλέγγυο στο πλευρό των φοιτητών που διώκονται και καλεί την κυβέρνηση και το υπουργείο Παιδείας, να σταματήσει τώρα κάθε προσπάθεια δίωξης εκλεγμένων φοιτητών συνδικαλιστών και να σεβαστούν τη στάση της διοίκησης του Πολυτεχνείου, που όχι μόνο δεν προσέφυγε σε δικαστικές διώξεις, αλλά από την αρχή θεώρησε ότι το θέμα έχει λήξει».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος