Κρήτη: Συνέδριο και Εργαστήρι: Δημόσιοι χώροι – Έξυπνες συσκευές – Αστική υγεία

Η ΚΕΠΠΕΔΗΧ – Κέντρο Αρχιτεκτονικής Μεσογείου φιλοξενεί και συνδιοργανώνει με το Πολυτεχνείο Κρήτης, το Πρόγραμμα Habitat του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και το Παγκόσμιο Δίκτυο Πανδημίας το συνέδριο – workshop Update my City: Public Spaces, Smart Technologies and Urban Health από 26 Ιουλίου έως και 28 Ιουλίου στο Μεγάλο Αρσενάλι.
Το συνέδριο & εργαστήριο UpdateMyCity στοχεύει στην παραγωγή ιδεών σχετικά με την πρακτική εφαρμογή τοπικών στρατηγικών έξυπνης πόλης για την επίλυση των προκλήσεων πολεοδομικού σχεδιασμού στην πανδημική πόλη. Συγκεκριμένα, αφορά τον ανασχεδιασμό του δημόσιου χώρου με τη χρήση νέων τεχνολογιών και στόχο την επίτευξη αστικής υγείας. Στο πλαίσιο αυτό θα δημιουργηθούν στρατηγικές για την καλύτερη χρήση του δημοσίου χώρου των Χανίων, η ανάπτυξη νέων, καινοτόμων σεναρίων για το μέλλον του, επανεκτιμώντας την δυνατότητα επανάχρησης του και ευέλικτης διαχείρισης του.
Τα αποτελέσματα που θα παραχθούν κατά τη διάρκεια του εργαστηρίου περιλαμβάνουν ένα χάρτη καινοτομίας για τη βελτίωση της ποιότητας και της αποτελεσματικότητας των δημόσιων χώρων, επίλυση θεμάτων προσβασιμότητας κ.α.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος