ertnews.gr

Πρόγραμμα Κοινοτικής Ενδυνάμωσης από Δήμο Πλατανιά

23/11 10:46
Πρόγραμμα Κοινοτικής Ενδυνάμωσης από Δήμο Πλατανιά

Ο Δήμος Πλατανιά και το Επιστημονικό Δίκτυο Εκπαίδευσης Ενηλίκων Κρήτης (ΕΔΕΕΚ), σε συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια Χανίων, το Πανεπιστήμιο Κρήτης-Τμήμα ΦΚΣ και σε συνδιοργάνωση με την Παγκρήτια Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων, τον Ιατρικό Σύλλογο Χανίων, το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Κρήτης, το Μεσογειακό Αγρονομικό Ινστιτούτο (ΜΑΙΧ), τις Σχολικές Επιτροπές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης Δήμου Πλατανιά, θέτουν σε εφαρμογή το Εθελοντικό Πρόγραμμα Κοινοτικής Ενδυνάμωσης/ Ανάπτυξης ‘ΚΡΗΝΕΣ: ΑΝΘΡΩΠΟΣ – ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ – ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ. ΕΝΑ ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΖΩΗΣ’.

Σκοπός του Προγράμματος είναι η ανάδειξη τεσσάρων πολιτιστικών τοποσήμων (ΚΡΗΝΩΝ) – όσες και οι δημοτικές ενότητες του Δήμου Πλατανιά και συνολικά ενός πολιτιστικού-περιβαλλοντικού και κοινωνικού μονοπατιού, μέσω της άσκησης της Κοινωνίας των Πολιτών στο Συμμετοχικό Σχεδιασμό, για τη συνοχή και την ανάπτυξη της τοπικής κοινότητας.

Στο παραπάνω πλαίσιο τα μέλη ομάδων-οργανώσεων και δομών που επιθυμούν να δραστηριοποιηθούν εθελοντικά προσκαλούνται στην Εναρκτήρια – Ενημερωτική Συνάντηση του Προγράμματος που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 18.00-20.00 και στην πρώτη εκπαίδευση στελεχών που θα ακολουθήσει το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 10.00-14.00 στο Πολύκεντρο του Δήμου Πλατανιά, στις Βουκολιές. Προσκεκλημένος Εμπειρογνώμονας-Ειδικός ο Γιώργος Τσιώλης, Αν. Καθηγητής Τμήματος Κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Επισημαίνεται ότι η συμμετοχή στην εκπαίδευση του Σαββάτου 2 Δεκεμβρίου, προϋποθέτει αυστηρά παρουσία στην Εναρκτήρια Ενημερωτική Συνάντηση της Παρασκευής 1 Δεκεμβρίου. Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές συνοδευόμενες από σύντομο βιογραφικό (έως 250 λέξεις) και τα κίνητρα συμμετοχής των συμμετεχόντων στο info@cretaadulteduc.gr. Περισσότερες πληροφορίες στο www.cretaadulteduc.gr.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version