Εμπορικός Σύλλογος Χανίων: «Δεν είναι δυνατόν να μετατραπούμε σε ελεγκτές για τους πελάτες μας»

«Δεν είναι δυνατόν να μετατραπούμε σε ελεγκτές για τους  πελάτες μας στα καταστήματα μας, γεγονός που θα οδηγήσει στη δημιουργία αρνητικού κλίματος, εντάσεων και φιλονικιών», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Εμπορικός Σύλλογος Χανίων, εκτιμώντας παράλληλα ότι τα νέα μέτρα θα οδηγήσουν  στην μείωση της αγοραστικής κίνησης και στην βέβαιη μείωση της επισκεψιμότητας στα καταστήματα.

«Τον τελευταίο καιρό υπήρξε επιτέλους μια μικρή ανάσα κανονικότητας στην αγορά, αλλά δυστυχώς, για άλλη μια φορά το λιανεμπόριο βάλλεται», επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου και ζητείται η άρση των μέτρων αναφορικά με τα εμπορικά καταστήματα.

Η ανακοίνωση: “Επί δύο σχεδόν έτη, ο Εμπορικός κόσμος έχει κάνει τα αδύνατα δυνατά προκειμένου να συμβάλει στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Τα καταστήματά μας παρέμειναν  για μεγάλο χρονικό διάστημα κλειστά, είδαμε τους τζίρους μας να μηδενίζονται και υποστήκαμε την οικονομική εξαθλίωση. Παρόλα αυτά, σεβαστήκαμε όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και τηρήσαμε ευλαβικά  τα εκάστοτε επιβληθέντα μέτρα προστασίας.

Αποτελεί κοινή παραδοχή ότι τα εμπορικά καταστήματα ουδέποτε αποτέλεσαν εστία μετάδοσης του COVID 19  και με τα ισχύοντα μέχρι πρότινος μέτρα προστασίας (δηλαδή με την υποχρεωτική χρήση της μάσκας, την τήρηση αποστάσεων και τον περιορισμό των ατόμων ανάλογα με το εμβαδόν του καταστήματος) οι πολίτες ένιωθαν ασφαλείς κατά την επίσκεψή τους στα εμπορικά καταστήματα. Έτσι, τον τελευταίο καιρό υπήρξε επιτέλους μια μικρή «ανάσα» κανονικότητας στην αγορά.

Δυστυχώς, όμως, για άλλη μια φορά το λιανεμπόριο βάλλεται. Η υποχρέωση επίδειξης rapid test στην είσοδο του καταστήματος, θα λειτουργήσει μετά βεβαιότητας ως ανασταλτικός παράγοντας και θα οδηγήσει στην μείωση της αγοραστικής κίνησης και την βέβαιη μείωση της επισκεψιμότητας στα καταστήματα.

Καθίσταται σαφές ότι δεν είναι δυνατόν να μετατραπούμε σε ελεγκτές για τους  πελάτες μας στα καταστήματα μας, γεγονός που θα οδηγήσει στη δημιουργία αρνητικού κλίματος, εντάσεων και φιλονικιών. Το λιανεμπόριο οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα πληγούν για άλλη μια φορά και δη εν όψει των Χριστουγέννων, μια περίοδο κατά την οποία τα καταστήματα ανέμεναν να εργαστούν επιτέλους με όρους κανονικότητας, προκειμένου να καλυφθούν οι ζημιές του παρελθόντος και να καταστούν και πάλι βιώσιμες οι επιχειρήσεις μας.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, διαμαρτυρόμαστε εντονότατα για τα νέα μέτρα και ζητάμε την άμεση άρση αυτών αναφορικά με τα εμπορικά καταστήματα.”

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος