Δράσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας στην πόλη σχεδιάζει ο δήμος Χανίων

Στον σχεδιασμό δράσεων, που με τη χρήση των νέων τεχνολογιών βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών, προχωρά ο Δήμος Χανίων. Σε αυτό το πλαίσιο και με μεγάλη συμμετοχή φορέων πραγματοποιήθηκε από τον δήμο το 1ο διαδικτυακό εργαστήριο, με θέμα τον συμμετοχικό σχεδιασμό λύσεων για τη βελτίωση της υγείας και της ευημερίας των πολιτών.

Δράσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας στην πόλη σχεδιάζει ο δήμος  Χανίων

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του δήμου, «το εργαστήριο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου Χανίων στο ευρωπαϊκό έργο “HORIZON 2020 VARCITIES“», με επικεφαλής της πρότασης το Πολυτεχνείο Κρήτης. Το ερευνητικό έργο, στο οποίο λαμβάνουν μέρος οκτώ πόλεις της Ευρώπης με τη συμμετοχή 25 εταίρων, χρηματοδοτείται από την ΕΕ, με στόχο την ανάπτυξη δράσεων και λύσεων, βασισμένων στη φύση, στην ψηφιακή καινοτομία και στην εικονική πραγματικότητα».

Δράσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας στην πόλη σχεδιάζει ο δήμος  Χανίων

Δράσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας στην πόλη σχεδιάζει ο δήμος  Χανίων

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στο πλαίσιο του εργαστηρίου παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν οι προτάσεις για τη δημιουργία κινητού αστικού καθιστικού χώρου και την αναβάθμιση των δημοτικών ποδηλάτων σε «έξυπνα» ποδήλατα.

Δράσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας στην πόλη σχεδιάζει ο δήμος  Χανίων

Στην τοποθέτησή του, κατά τη διάρκεια του διαδικτυακού εργαστηρίου, ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Με το συγκεκριμένο ευρωπαϊκό έργο προωθούνται πιλοτικές δράσεις στους αστικούς δημόσιους χώρους ευρωπαϊκών πόλεων, συνδυάζοντας δράσεις και λύσεις εμπνευσμένες από τη φύση, την ψηφιακή καινοτομία και την εικονική πραγματικότητα. Στόχος είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων των πόλεων, με έμφαση στους δημόσιους χώρους. Συμμετέχουμε στο πρόγραμμα, σχεδιάζοντας λύσεις, όπως το κινητό αστικό καθιστικό, δίνοντας δημόσιο χώρο (πλατείες, αυλές σχολείων), ο οποίος θα επανακαθορίζεται, προσφέροντας τρόπους συνάντησης (δράσεις πολιτισμικές, εκπαιδευτικές, περιβαλλοντικές,) σε ομάδες της πόλης».

Δράσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας στην πόλη σχεδιάζει ο δήμος  Χανίων

«Παράλληλα, αναβαθμίζουμε τα δημοτικά μας ποδήλατα σε “έξυπνα” ποδήλατα, ενσωματώνοντας ειδικούς αισθητήρες στα υφιστάμενα ποδήλατα του δήμου για την καταγραφή χρήσιμων στοιχείων, όπως των συνθηκών μικροκλίματος, της ποιότητας του αέρα. Στις προθέσεις μας είναι και η διερεύνηση της προμήθειας ποδηλάτων ειδικού σκοπού (με περισσότερες από μία θέσεις) για την εξυπηρέτηση συμπολιτών μας που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στις μετακινήσεις τους, όπως τα Άτομα με Αναπηρίες», πρόσθεσε ο κ. Σημανδηράκης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος