«Δώσε αίμα. Κράτα τον κόσμο ζωντανό» – Κάλεσμα ευαισθητοποίησης από το νοσοκομείο Χανίων

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη, από τη Διευθύντρια της Νοσοκομειακής Υπηρεσίας Αιμοδοσίας του Γ.Ν. Χανίων «Ο Άγιος Γεώργιος» κα Αρετή Σκορδυλάκη, εξεδόθη η παρακάτω ανακοίνωση ευαισθητοποίησης των πολιτών:

“Η 14η Ιουνίου έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ) και τον Ερυθρό Σταυρό ως η Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη. Είναι η μέρα που τιμάται ο ανώνυμος εθελοντής αιμοδότης ο οποίος με αλτρουισμό και χωρίς ανταμοιβή προσφέρει λίγο από το χρόνο του και μια μικρή ποσότητα από το αίμα του.
Το κεντρικό μήνυμα για φέτος είναι «ΔΩΣΕ ΑΙΜΑ. ΚΡΑΤΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΖΩΝΤΑΝΟ» (GIVE BLOOD AND KEEP THE WORLD BEATING) προβάλλοντας τη συστηματική και όχι μόνο σε περιόδους κρίσης ανάγκη για αίμα.
Περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά αισθανόμαστε την ανάγκη να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη μας σε όλους εκείνους τους εθελοντές αιμοδότες που με την πράξη τους στις δύσκολες και πρωτόγνωρες για όλους μας συνθήκες , έδειξαν με αίσθημα κοινωνικής ευθύνης, την ευαισθησία και την ευσυνειδησία τους στηρίζοντας τους συνανθρώπους μας που τους είχαν ανάγκη και το σύστημα υγείας.
Ας θυμόμαστε ότι οι ανάγκες σε αίμα δεν σταματούν ποτέ”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος