ertnews.gr

Χανιά: Ζητούν σχολείο δεύτερης ευκαιρίας οι δήμαρχοι (audio)

02/08 12:48
Χανιά: Ζητούν σχολείο δεύτερης ευκαιρίας οι δήμαρχοι (audio)

Αίτημα προς τον Γενικό Γραμματέα Δια Βίου Μάθησης έστειλαν οι Δήμοι Αποκορώνου και Σφακίων, ζητώντας τη δημιουργία σχολείου δεύτερης ευκαιρίας στις περιοχές τους, τονίζοντας την ανάγκη που έχει η περιοχή στον τομέα της εκπαίδευσης.

Χανιά: Ζητούν σχολείο δεύτερης ευκαιρίας οι δήμαρχοι (audio)Όπως τονίζεται στο αίτημα από τα γυμνάσια του Δήμου Αποκορώνου έχει γίνει γνωστό ότι τα τελευταία 15 χρόνια έχουν καταγραφεί 91 διαρροές μαθητών που δεν έχουν ολοκληρώσει την υποχρεωτική εκπαίδευση. Αντίστοιχη είναι η εικόνα και από το γυμνάσιο Σφακίων με είκοσι εφτά μαθητές να μην έχουν αποφοιτήσει τα τελευταία 15 χρόνια. Οι δύο Δήμαρχοι ζητούν να λειτουργήσει Παράρτημα Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στις εγκαταστάσεις του Γυμνασίου Βρυσών, εξυπηρετώντας τους δικαιούχους κατοίκους Αποκορώνου και Σφακίων.

Όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ Χανίων ο Δήμαρχος Σφακίων, Γιάννης Ζερβός, πολλοί νέοι άνθρωποι στις δύο αυτές επαρχίες επιλέγουν να παραμείνουν και να δραστηριοποιηθούν επαγγελματικά στον τόπο τους και ως εκ τούτου κρίνεται απολύτως απαραίτητη η λειτουργία σχολείου δεύτερης ευκαιρίας.

Ακούστε εδώ τη συνέντευξη του Δημάρχου Σφακίων:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version