Χανιά – Μπακογιάννη σε ΣΥΡΙΖΑ: «Ανακρίβειες και ψέματα» για τον Β.Ο.Α.Κ.

Αιχμηρή δήλωση από την βουλευτή Χανίων και π. υπουργό, Ντόρα Μπακογιάννη για το θέμα του νέου Βόρειου Οδιού Άξονα Κρήτης. Η κα. Μπακογιάννη επιτίθεται στον ΣΥΡΙΖΑ και τους βουλευτές Κρήτης, καταλογίζοντας «ανακρίβειες και ψέματα».

Αναλυτικά στη γραπτή δήλωσή της η κα. Μπακογιάννη αναφέρει: «Μόνο θλίψη προκαλεί η χθεσινή ανακοίνωση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τον ΒΟΑΚ, η οποία βρίθει ανακριβειών και ψεμάτων, καθώς προσπαθούν να καλύψουν την ανυπαρξία τους τα χρόνια που κυβέρνησαν. Τα δημόσια έργα που γίνονται με ευρωπαϊκούς πόρους και χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων δεν ανήκουν σε κανένα κόμμα, όμως η πολιτική βούληση για την υλοποίησή τους είναι καθοριστικής σημασίας. Το πρώτο βήμα του μεγαλύτερου αναπτυξιακού έργου για την Κρήτη, του ΒΟΑΚ, ήταν η εξασφάλιση της χρηματοδότησής του και αυτό επιτεύχθηκε από την κυβέρνηση όταν επί ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε δεσμευτεί ούτε 1 ευρώ.
Παρότι λοιπόν, κάναμε κριτική στη πολυδιάσπαση του έργου από τη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, σεβαστήκαμε τη συνέχεια του κράτους προκειμένου να μη καθυστερήσουμε ούτε ώρα το έργο ζωής για τη Κρήτη. Στα 3 χρόνια που βρίσκεται η κυβέρνησή μας στο τιμόνι της χώρας, έγιναν περισσότερα από όσα έχουν γίνει ποτέ. Μέσα σε λίγους μήνες το τμήμα Νεάπολη – Άγιος Νικόλαος δημοπρατήθηκε, ο διαγωνισμός ολοκληρώθηκε, γίνονται οι συμβάσεις και το έργο ξεκινά… Σε ένα έργο που σχεδόν τα 100 εκατομμύρια ευρώ από τα 137 εκατομμύρια ευρώ αφορούν τεχνικά έργα, με ποια στοιχεία μιλούσατε το 2018; Με ποια τεκμηρίωση το επικαλείστε σήμερα; Με εμπιστοσύνη στο στελεχιακό δυναμικό του υπουργείου και στο άριστο επιστημονικό επίπεδο των μελετητών μας, κάνουμε πράξη το αναπτυξιακό μας όραμα για την Κρήτη. Είναι απόφασή μας να προχωρήσουμε με λίγα λόγια και πολλή δουλειά, δίνοντας στον Κρητικό λαό έργα ουσίας που θα κάνουν τη ζωή του καλύτερη. Ο ΒΟΑΚ θα ολοκληρωθεί όσο και αν μεμψιμοιρούν εκείνοι που δεν «πρόλαβαν» να κάνουν σχεδόν τίποτα».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος