Χανιά: Καταγγελία για νοθεία στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ στην Κίσαμο – Τι απαντά η Εφορευτική Επιτροπή

Τέλος στις φήμες για νοθεία στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ στην Κίσσαμο, επιχειρεί να βάλει η εφορευτική επιτροπή με ανακοίνωσή της την οποία συνυπογράφουν οι εκπρόσωποι και των 6 υποψηφίων.

Όπως τονίζεται, τα σχετικά δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο, τα οποία αναπαράχθηκαν σε πολλά ΜΜΕ όλης της Ελλάδας είναι εντελώς ανυπόστατα, ενώ και οι έξι εκπρόσωποι των υποψηφίων, κατηγορηματικά δηλώνουν ότι ουδεμία παρατυπία ή παρανομία υπέπεσε στην αντίληψή τους κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας.

Η ανακοίνωση:

«Τις τελευταίες ώρες είδε το φως της δημοσιότητας ανυπόστατη καταγγελία  σε δημοσιογραφικό site των Χανίων ,που αναπαράγεται  σε πολλά ΜΜΕ όλης της Ελλάδας , ότι κατά τις εκλογές του ΚΙΝΑΛ την 5-12-2021 στο εκλογικό τμήμα Κισάμου Χανίων συνέβησαν παρατυπίες  που συνιστούν αλλοίωση  του εκλογικού αποτελέσματος.

Η εφορευτική επιτροπή , η χειρίστρια του ηλεκτρονικού υπολογιστή (τάμπλετ) και οι εκπρόσωποι και των 6 υποψηφίων με την παρούσα κοινή δήλωσή τους κατηγορηματικά δηλώνουν ότι ουδεμία παρατυπία ή παρανομία υπέπεσε στην αντίληψή τους κατά την διάρκεια της ψηφοφορίας και την εκτέλεση  των καθηκόντων της και όλα έγιναν  καθ΄ υπόδειξη  και οδηγίες της επιτροπής της  Η.Δ.Ι.Κ.Α.

ΚΟΥΡΤΑΚΗΣ Ιωάννης Πρόεδρος Εφορευτικής Επιτροπής

ΚΟΚΚΙΝΑΚΗΣ Δημήτρης Αντιπρόσωπος  Υποψ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

ΚΑΣΤΡΙΝΑΚΗ Μαρία Χειρίστρια τάμπλετ

ΚΑΣΤΑΝΑΚΗΣ Γεώργιος Γραμματέας  και Αντιπρ.Υποψηφίου ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ

ΒΛΑΣΤΑΚΗ   Κωνσταντινα Αντιπρόσωπος Υποψ. ΛΟΒΕΡΔΟΥ

ΒΛΑΣΤΑΚΗΣ Μιχαήλ  Αντιπρόσωπος  Υποψ.ΛΟΒΕΡΔΟΥ

ΞΥΠΟΛΙΤΑΚΗΣ Εμμανουήλ Επόπτης  Υποψ.ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ».

Η ένσταση στην Επιτροπή Δεοντολογίας από τον επόπτη νομού Χανίων

Όλα ξεκίνησαν μετά από ένσταση που  υποβλήθηκε για την εκλογική διαδικασία, από τον επόπτη νομού Χανίων κ. Ιπποκράτη Μανουδάκη, στην Επιτροπή Δεοντολογίας, Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ).

Σύμφωνα με την ένσταση μετά από έλεγχο και αντιπαραβολή των στοιχείων της εκλογικής διαδικασίας, διαπιστώθηκε εκτεταμένη νοθεία σε εκλογικό κέντρο της Κισάμου Χανίων.

Όπως καταγράφεται στην ένταση, διαπιστώθηκε ότι ενώ διαπιστεύτηκαν με ηλεκτρονικό τρόπο και με φυσική παρουσία 347 πολίτες, τελικά στην κάλπη εμφανίστηκαν 441 ψηφοδέλτια, κάτι που σημαίνει πως 94 ψηφοδέλτια μπήκαν στην κάλπη χωρίς να έχουν ριχτεί από διαπιστευμένους ψηφοφόρους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος