ertnews.gr

Χανιά: Η δικηγόρος που πήρε τον πατέρα της από τον οίκο ευγηρίας μιλά στα ΜΜΕ

26/04 21:25
Χανιά: Η δικηγόρος που πήρε τον πατέρα της από τον οίκο ευγηρίας μιλά στα ΜΜΕ

Δηλώσεις στα ΜΜΕ έκανε για πρώτη φορά από τη στιγμή που ξέσπασε η υπόθεση του οίκου ευγηρίας στα Χανιά η δικηγόρος, Μαρία Παπαδάκη, η οποία έχει προσφύγει στη δικαιοσύνη για τον πατέρα της αλλά και εκπροσωπώντας δύο ακόμα οικογένειες που έχουν χάσει συγγενικά τους πρόσωπα στη δομή.
Όπως η ίδια επεσήμανε ο πατέρας της εισήχθη στο ιδιωτικό γηροκομείο και πολύ σύντομα η κατάσταση της υγείας του χειροτέρεψε. Στις επισκέψεις της και στις επίμονες ερωτήσεις της η Διοίκηση απαντούσε ότι η κακή  εικόνα του ηλικιωμένου ήταν αποτέλεσμα της άνοιας και της αδυναμίας του να προσαρμοστεί στο νέο περιβάλλον.

Σύμφωνα με την κ. Παπαδάκη σε αιφνιδιαστική επίσκεψη που πραγματοποίησε, η νοσοκόμα της είπε ότι δεν μπορεί να δεi τον πατέρα της γιατί κοιμόταν και όταν η  ίδια την απώθησε και μπήκε στη δομή  αντίκρυσε τον πατέρα της δεμένο σε αναπηρικό καρότσι. Όταν ρώτησε γιατί ήταν σε αυτή την κατάσταση ο πατέρας της, της επανέλαβαν ότι ήταν λόγω αδυναμίας προσαρμογής στο περιβάλλον και τη διαβεβαίωσαν ότι χαίρει άκρας υγείας, είναι απύρετος και έχει άριστο οξυγόνο. Η κα Παπαδάκη δεν πείστηκε και επέμεινε στη διαμετακομιδή του στο νοσοκομείο. Μόλις ήρθε το ΕΚΑΒ ο διασώστης βρήκε εμπύρετο τον πατέρα της και με χαμηλό οξυγόνο.

“Μόλις φτάσαμε στα ΤΕΠ, ανέφερε η δικηγόρος, μου είπαν ότι ο πατέρας μου είχε 41 πυρετό και πεθαίνει. Ακολούθησε καθοδική πορεία η οποία ενάμιση μήνα μετά οδήγησε στον θάνατό του”.

Η αρχική έγκληση της  κ. Παπαδάκη αφορούσε σε ακατάλληλες συνθήκες διαβίωσης και είχε πλημμεληματικό χαρακτήρα. Τέλος η κ. Παπαδάκη ξεκαθάρισε ότι η σιωπή της όλο αυτό το διάστημα δεν οφείλεται σε φόβο αλλά περίμενε να ολοκληρωθεί η προανακριτική διαδικασία σεβόμενη όσα ο νόμος προβλέπει. Ωστόσο όπως είπε θα πρέπει να γίνει κάτι έστω και τώρα για να μη χαθούν άλλοι άνθρωποι άδικα και κάτω από απαράδεκτες συνθήκες.

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version