Χανιά: Για πρώτη φορά στην Κρήτη με το ΔΗΠΕΘΕ ο Σταμάτης Κραουνάκης (video)

Μετά το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, μετά τη Θεσσαλονίκη, μετά το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, ο Σταμάτης Κραουνάκης έρχεται για πρώτη φορά στην Κρήτη με τη μουσική παράσταση, «Όλοι Ένα» Φίλα με». Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν από το ΔΗΠΕΘΕ σε όλη την Κρήτη με κοινή ώρα έναρξη στις 21:30.

Γενική είσοδος 16 ευρώ, Νεανικό – φοιτητικό έως 26 ετών άνεργοι και ΑΜΕΑ 12 ευρώ. Ο κύκλος των παραστάσεων ξεκινά στις 30 Ιουνίου στο Ρέθυμνο και στο Λόφο του Φρουρίου της Φορτέτζα. Την Παρασκευή, 1η Ιουλίου την παράσταση θα απολαύσουν οι Ηρακλειώτες στο ανοιχτό θέατρο στον χώρο Τεχνόπολις.

Χανιά: Για πρώτη φορά στην Κρήτη με το ΔΗΠΕΘΕ ο Σταμάτης Κραουνάκης (video)


Οι περισσότερες παραστάσεις θα δοθούν στα Χανιά και, συγκεκριμένα:

Τη Δευτέρα και την Τρίτη -4 και 5 Ιουλίου- στο Θέατρο της Ανατολικής Τάφρου. Την Τετάρτη 6 Ιουλίου η παράσταση θα μεταφερθεί στο Πέτρινο Θέατρο στα Νοπήγεια Κισσάμου. Τελευταίος σταθμός του Σταμάτη Κραουνάκη στην Κρήτη, είναι η Σητεία, όπου η συνάντηση θα γίνει την Παρασκευή 8 Ιουλίου, στο 3ο Δημοτικό Σχολείο.
Για όλες τις πόλεις, ηλεκτρονική προπώληση Viva.gr – 11876

Το τραγούδι «Για σένα»

που ανοίγει την παράσταση και γράφτηκε ειδικά γι αυτήν, αγαπήθηκε μέσα σε λίγες μέρες από όλα τα μέσα και καταχειροκροτήθηκε από τους θεατές.


Λίγα λόγια για την παράσταση:

Η δυναμική συμμετοχή και το ταλέντο των πέντε νέων καλλιτεχνών Χρήστου Γεροντίδη, Σάκη Καραθανάση, Κώστα Μπουγιώτη, Γιώργου Στιβανάκη, Χάρη Φλέουρα, του μαέστρου Άρη Βλάχου και των εξαιρετικών μουσικών Βάϊου Πράπα και Γιώργου Ταμιωλάκη, οι φωτισμοί του Κώστα Μπλουγουρά και το σκηνικό του Γιάννη Μουρίκη που μάγεψαν το κοινό, τα υπέροχα κοστούμια της Μαρίας Καραπούλιου, όλοι οι τεχνικοί και συνεργάτες, οι χορηγοί μας, όλοι μαζί όλοι ένα κατάφεραν αυτή η παράσταση να είναι μία μικρή νίκη Αγάπης.
Όλοι ένα.
Αρχηγός ο Έρωτας.
Τρεις γενιές τραγούδια.
Κοινή πορεία με τα αισθήματα και τα όνειρα των ζευγαριών, των μοναχικών,
των ερωτευμένων.
Όλα αυτά τα τραγούδια που μας κάνανε συνοδοιπόρους στα χρόνια και μου δώσανε διαβατήριο στις παρέες των νέων, στις συντροφιές,
στα σπίτια των Ελλήνων.
Ας πούμε σώζω στο σκληρό δίσκο εκείνα που θα ‘παιρνα μαζί μου.
Τα απαραίτητα για ένα παγκόσμιο ταξίδι..
Επιλογή από λατρεμένα αλλά και κρυφά ενωμένα με ρετσιτατίβα
και σπουδαία μικρά ποιητικά κείμενα βαφτισμένα στη μουσική
που δε σταματάει ποτέ.
Σουΐτα αισθημάτων, λειτουργικό της Αγάπης..
Τόσα βράδια μια ζωή..
Για δύο ώρες στο πιάνο μου και παντού, ανάμεσά σας, με καλεσμένους τρεις θαυμάσιους συνεργάτες, Άρης Βλάχος μουσική διεύθυνση-πλήκτρα, Βάϊος Πράπας λαϊκά έγχορδα-κιθάρα, Γιώργος Ταμιωλάκης βιολοντσέλο και πέντε αγγέλους συμπαραστάτες, δυνατούς καλλιτέχνες και δοσμένους στην τέχνη τους ολόψυχα.
Αλφαβητικά: Χρήστος Γεροντίδης, Σάκης Καραθανάσης, Κώστας Μπουγιώτης, Γιώργος Στιβανάκης και ο Χάρης Φλέουρας.
«Ότι και να γίνει, όσο και μοντέρνοι να μας νοιάζει να γίνουμε,
αυτό που μας ενώνει με τη ρίζα ενός κινήματος, είναι αυτό που χωρίς να το επιδιώξουμε… κρυφά και ταπεινά μας ένωσε με τα όνειρα των διπλανών μας…»

Χανιά: Για πρώτη φορά στην Κρήτη με το ΔΗΠΕΘΕ ο Σταμάτης Κραουνάκης (video)

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

Σκηνικό : Γιάννης Μουρίκης
Φωτισμοί : Κώστας Μπλουγουράς
Κοστούμια : Μαρία Καραπούλιου
Ήχος : Δημήτρης Σωτηρόπουλος + Κώστας Χριστοφής
Βοηθός σκηνοθέτη: Χρήστος Μουστάκας
Παραγωγή : Ομάδα Ελληνικού Μουσικού Θεάτρου –Σπείρα Σπείρα
Οργάνωση παραγωγής : Ελένη Συροπούλου
Προβολή & Επικοινωνία : Δέσποινα Κραουνάκη
Σχεδιασμός προγράμματος : Χρήστος Μουστάκας

Οι κριτικές για την παράσταση:

Ο Κραουνάκης σε δύο (+) ώρες θυμίζει τι σημαίνει συνθέτης με έργο. Δώστε βάση, αν έχετε χρόνο. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΑΝΙΑΤΗΣ/ΤΑ ΝΕΑ
Ο σημαντικός Σταμάτης Κραουνάκης σε ένα απόλυτο one man show με οίστρο και κατάθεση ψυχής. …φιλί- ζωής, ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΟΥΖΙΩΤΗΣ/ENIKOS.GR
Όποιος παρακολουθήσει την παράσταση σίγουρα θα συναντήσει τον συνθέτη στο πιο υψηλό σημείο της δημιουργικότητάς του η οποία ξεκινάει από την διαχρονική μουσική του σύνθεση και καταλήγει σε αυτοσχέδια υποκριτική και σκηνική παρουσία.
Μετά από 2 ½ ώρες παράστασης, χωρίς διάλειμμα, θα φύγετε γεμάτος από ερεθίσματα που είναι πολύ δύσκολο να βρείτε
στην σύγχρονη μουσική σκηνή της πόλης.
ΤΑΣΟΣ ΤΣΟΜΠΑΝΙΔΗΣ/ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δυόμιση ώρες βαθιά υπόκλιση. Στον συνθέτη, τον δημιουργό, τον στιχουργό, τον ερμηνευτή, τον σκηνοθέτη, τον ηθοποιό, τον σεναριογράφο. Γιατί όλα αυτά είναι ο Σταμάτης πάνω στη σκηνή. Όλα ένα… Στο τέλος της παράστασης, βρέθηκα στα καμαρίνια, όπως και πολλοί άλλοι. Μπροστά μου ένα νέο παιδί, περιμένει υποβασταζόμενο υπομονετικά τη σειρά του. Είναι τυφλός. Όταν φτάνει στον Κραουνάκη, τον αγκαλιάζει και του λέει: «Κάθε φορά που σε ακούω, μοιάζω όλο και πιο πολύ, σε αυτό που θα ήθελα να είμαι…». Σιωπή. «Σαλπάρω και χάνομαι…»
ΧΡΥΣΟΥΛΑ ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ/ ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ
Bγαίνω έξω και ανάβω τσιγάρο. Τελικά ο Κραουνάκης είναι σαν ένας παλιός μας έρωτας. Όσο καιρό κι αν έχουμε να τον δούμε, όσο κι αν τον έχουμε ξεπεράσει, κάθε φορά που τον συναντάμε νιώθουμε την ίδια συγκίνηση όπως την πρώτη φορά…
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΥΡΙΑΝΟΣ/ATHENS VOICE
“Όλοι Ένα. Φίλα με” Ο Κραουνάκης και το γλυκό βάσανο της καρδιάς…
Περνάει η ώρα, τα τραγούδια κυλάνε σαν το γάργαρο νερό που ξεδιψάει και περνάνε από το κορμί όλα εκείνα τα όμορφα συναισθήματα που ένιωσες κι όταν πρωτοάκουσες το «Πάτωμα», το «Σίδερο» και την «Κρουαζιέρα του Διαδρόμου»… έρχονται οι μνήμες από τον πόνο της Βίκυς στο «Πώς έφυγες», το παράπονο της Τάνιας όταν τραγουδούσε το «Γερνάω Μαμά» μέχρι το παιχνιδιάρικα αληθινό «Σύστημα»… και μετά, τα πιο καινούρια «Φίλα με», «Για Σένα», «Πόσο Σ’αγαπώ»… και να μη τελειώνει όλο αυτό το γλυκό βάσανο της καρδιάς… και φεύγεις με δάκρυα στα μάτια, για όλα όσα ένιωσες από αυτή την παράσταση… και για όλα όσα σου αφήνει προίκα!
Ο Σταμάτης Κραουνάκης έφτιαξε φέτος μια εξαιρετική παράσταση με κάποια από τα πιο χαρακτηριστικά τραγούδια του, τονίζοντας ιδιαίτερα την γυμνή αλήθεια τους μέσα από την λιτή σκηνοθεσία, τις εκφραστικές ερμηνείες και την ουσιαστική επαφή του με το κοινό. Επίσης, ακούγονται σπουδαία, μικρά ποιητικά κείμενα που τονίζουν ζητήματα της κοινωνίας μας…
Δώστε βάση και στην ομάδα του, οι τραγουδιστές που έχει μαζί του είναι νομίζω η επόμενη, χρυσή, γενιά ερμηνευτών αυτού του τόπου (Συγκινητικός ο Κώστας Μπουγιώτης στο «Σίδερο με ατμό» και συγκλονιστικός στο «Ένα τραγούδι δικό μου», απολαυστικός ο Χρήστος Γεροντίδης στο «Τραγούδι του Δημήτρη»), καθώς και εντυπωσιακοί όλοι τους στην τόσο καλά κουρδισμένη παράσταση από την αρχή της, μέχρι το τέλος…, το ίδιο ισχύει και για τους μουσικούς, με πρώτο τον συνθέτη Άρη Βλάχο, μόνιμο συνεργάτη του Κραουνάκη…
Έχω να θυμάμαι πολλά από εκείνη τη βραδιά… ραντεβού στα επόμενα λοιπόν! (για λίγες παραστάσεις ακόμα στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, να πάτε…)
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΥΡΑΚΙΔΗΣ/MUSEEKART.COM
Μαζί του πέντε αγόρια (Χρήστος Γεροντίδης, Σάκης Καραθανάσης, Κώστας Μπουγιώτης, Γιώργος Στιβανάκης, Χάρης Φλέουρας). Είναι οι «άγγελοι» του Κραουνάκη που ερμηνεύουν ξυπνώντας τους δικούς μας «δαίμονες», αυτούς που άλλοτε μας ταλαιπωρούν κι άλλοτε μας λυτρώνουν. Είναι τα δαιμόνια σαν την Σαιξπηρική Τιτάνια, σαν εκείνα που κρύβονται στα ημερολόγια του Σεφέρη, σαν ένα τρελοφέγγαρο του Λόρκα.
Και ναι, είναι ο Χρήστος Γεροντίδης που ερμηνεύει τόσο ξεχωριστά «Το τραγούδι του Δημήτρη» για «κάτι φίλους που τρελαίνονται τα βράδια» και πάνω στην τελευταία νότα, μεταμορφώνεται σε ένα «αλλιώτικο» φεγγάρι, έτσι όπως θα το ήθελε ο Λόρκα «μάτι στα ψηλά καμπαναριά». Ο Γεροντίδης σ’ αυτήν την παράσταση δεν «παίζει» το φεγγάρι… είναι το φεγγάρι! Μάλιστα η ερμηνεία του θα μπορούσε να αποτυπωθεί ως μια άρτια θεατρικά στιγμή.
Δεν μπορώ να παραλείψω επίσης, ότι κάθε φορά με απογειώνει η φωνή του Κώστα Μπουγιώτη, ότι ήθελα λίγο «περισσότερο» Γιώργο Στιβανάκη, χάρηκα τη στιβαρότητα του Σάκη Καραθανάση και έσκασα χαμόγελα με Χάρη Φλέουρα! Τέλος, εξαιρετικό το Χατζιδακικό φινάλε! Εν κατακλείδι … Κραουνάκης και φέτος!
MAΡΙΑ ΤΟΜΑΡΑ/ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ
Ο Κραουνάκης, ο Χατζιδάκις και η Φλέρυ!
Ο Σταμάτης Κραουνάκης και η Κολεκτίβα του σε μια «μαγική» παράσταση που παίρνει παράταση.
Το αποτέλεσμα είναι κατανυκτικό και άκρως ψυχαγωγικό.
Αν δε αναλογιστούμε τους «στέρφους» καιρούς που βιώνουμε τόσο στα «παγκόσμια» καθημερινά όσο και τη διασκέδαση, τότε αντιλαμβανόμαστε για μια ακόμη φορά τη «μαγκιά» του Κραουνάκη να κάνει τη διαφορά…
Ένας από τους θεατές που είχε τρέξει να τον συγχαρεί πρόσθεσε: «Εκεί που έδενες το Μαμά Γερνάω με το Letitbe νόμισα πως είδα τη Φλέρυ να περνά μέσα στη σκηνή και να χάνεται…»
ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΛΑΧΟΥΤΗΣ/OGDOO.GR
Ναι, ο Σταμάτης Κραουνάκης, πιο παθιασμένος από ποτέ, με όρεξη και μεράκι, λες και τον είχανε “κλειδωμένο στο σπίτι δεκαετίες” και βγήκε στη σκηνή, πάνω στο πιάνο “να τα ρίξει” για ένα μοναχά βράδυ, συναρπάζει. Γέρνεις το κεφάλι στα αριστερά, και κάθεσαι και χαζεύεις στη θέση σου, το μεγαλείο της Τέχνης του. Την ανοιχτωσιά της ψυχής του. Τη μεγάλη αγκαλιά που δίνει η καρδιά του. Δεν τραγουδά για όλους. Τραγουδά για έναν προς έναν. Ξέχωρα και μοναδικά. Και αυτοί οι “ένας” γίνονται μια γροθιά. “Όλοι Ένα” να νικάνε το κακό, τη μιζέρια, το φόβο της ψυχής.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ/REJECTED.GR
Ένας μεγάλος καλλιτέχνης στην καλύτερη του στιγμή!!!
Τραγουδήσαμε, συγκινηθήκαμε, αναπολήσαμε… Όλα του τα τραγούδια μας ταξίδεψαν…
Όλη η παράσταση για μένα συγκεντρώνεται σε μια φράση, βγαλμένη από το στόμα του δημιουργού: «Πάρε μυρωδιά το λάδι εδώ πως καίγεται και ζήσε το ταξίδι».
Μην το χάσετε!!! Πάντως για εμένα ένα είναι σίγουρο. Μία φορά δεν φτάνει…..
ΝΑΝΤΙΝ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ/THEATROMANIA.GR
Σταμάτης Κραουνάκης «Όλοι ένα» Φίλα με στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης «Ένα θαύμα μέσα στο τραύμα» Να θες να μείνεις εκεί, εκεί που κανείς δε σου τάζει τίποτα κι όμως εσύ ελπίζεις. Σε ένα κάτι που θέλει την αγάπη να βρίσκει τον τρόπο να ξεπηδά από τους πρόσφορους πίδακες και να ποτίζει με μια ελπίδα να έρθει το «μαζί» και να μας σώσει ΒΕΑΤΡΙΚΗ ΨΥΧΑΡΗ/MUSICITY.GR
Το σύνθημα της εποχής: Όλοι Ένα!
Η φετινή μουσική παράσταση του Σταμάτη Κραουνάκη στο Ίδρυμα του Μιχάλη Κακογιάννη, έχει τίτλο «Όλοι Ένα». Θα μπορούσε να έχει και χίλιους δυο άλλους τίτλους, δεν έχει σημασία. Σημασία έχει όμως ότι σ’ αυτήν παράσταση ΟΛΟΙ γινόμαστε ΕΝΑ.
ΝΙΚΟΣ ΜΟΥΡΑΤΙΔΗΣ/NIKOSONLINE.GR

O Σταμάτης Κραουνάκης αρχίζει ένα κύκλο παραστάσεων με τραγούδια που έχουν σημαδέψει την κάθε μας συναισθηματική στιγμή.
ΛΑΜΠΡΙΑΝΑ ΚΥΡΙΑΚΟΥ/AVEC NEWS
Μία παράσταση που θα σας ταξιδέψει, θα σας μαγέψει, θα σας ζεστάνει τον χειμώνα και που θα κάνει και περιοδεία στο εξωτερικό!
ΑΛΕΞΙΑ ΒΛΑΡΑ/ALL4FUN
Η παράσταση του Σταμάτη Κραουνάκη «Όλοι ένα» Φίλα με, είναι μια θεατρική πράξη/υπενθύμιση για εκείνη την αστείρευτη παιδική μας ηλικία που εν δυνάμει και ανά πάσα στιγμή μπορεί να μας τροφοδοτήσει. Μην το χάσετε ! ΑΡΙΑΔΝΗ ΚΑΝΑΒΑΚΗ/KULTUROSUPA
Έχοντας παρακολουθήσει σχεδόν όλες τις παραστάσεις του τα τελευταία χρόνια, βρήκα τη συγκεκριμένη διαφορετική από τις προηγούμενες και, για το προσωπικό μου γούστο, καλύτερη απ’ όλες. Να πάτε, δε θα χάσετε! KIKA ΡΟΚΑ/OGDOO.GR

Τριάντα πέντε χρόνια τραγούδια που μας βοήθησαν ουσιαστικά στην συναισθηματική μας ενηλικίωση. Τριάντα πέντε χρόνια λόγια και μουσικές που μας συντρόφευσαν σε… χαρά και λύπη από έναν συνθέτη – περφόρμερ που αντέχει να τσαλακώνεται επί σκηνής. Ο κόσμος βλέπει να του επιστρέφεται η αγάπη που τόσα χρόνια δείχνει στον συγκεκριμένο δημιουργό γι’ αυτό και δεν είναι λίγα τα δακρυσμένα μάτια στη διάρκεια της παράστασης. Δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Φέτος, μετά από αρκετά χρόνια, ο Σταμάτης Κραουνάκης επιστρέφει στη βάση του, το τραγούδι, και αεικίνητος ερμηνεύει μερικά από τα καλύτερά του. Ένας συνθέτης, μια ομάδα, ένα κοινό, ‘Όλοι ένα σαν τώρα σαν πάντοτε. Αν το χάσετε, χάσατε. ΣΤΕΛΛΑ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗ/MUSICPAPER.GR
Αλλά ήταν υπέροχα χθες. Η αξία της διάρκειας και του έρωτα και της στιγμής και της περιεκτικής “ελαφρότητας” και της ανάλαφρης περιεκτικότητας απέναντι στον άπατο, πηχτό βάλτο της καθημερινότητας. Και “Όλοι ένα” στα ρεφρέν. Και “Φίλα με” μετά στο πεζοδρόμιο. Και τίποτε άλλο. Αγάπη με το ελάχιστο. Και με το παν. Για να έρχεσαι στα ίσια σου. Γιατί η “σωτηρία της ψυχής είναι πολύ μεγάλο πράγμα”, Σταμάτη Κραουνάκη. (“σαν ταξιδάκι αναψυχής μ’ ένα κρυμμένο τραύμα”, στο Ίδρυμα Κακογιάννη).
ΝΑΤΑΛΙ ΧΑΤΖΗΑΝΤΩΝΙΟΥ/FACEBOOK

“Όλος ο Κραουνάκης σε 2+ ώρες. Ατόφιος. Πιλότος. Σε αεροσκάφος φουλ. Επιβάτες. Κι ελπίδα. Μην τυχόν δεν έρθετε…”
ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΛΙΑΚΟΓΚΟΝΑΣ/FACEBOOK
Η λυτρωτική τέχνη του Σταμάτη Κραουνάκη…
35 χρόνια τραγούδια…
Ό,τι με μεγάλωσε…
Χθες ένιωσα περήφανος…
Ποτέ δεν γνώρισα το Χατζιδάκι που λατρεύω αλλά νιώθω Ευλογία που ζω στη χώρα που τα λόγια της έχουν τη μουσική του Σταμάτη…
Γιατί για τον κόσμο είναι ο Σταμάτης… Τόσο άμεσος, τόσο Δικός μας…
Αλλά για την τέχνη θα είναι πάντα ο Μέγας Κραουνάκης…
“Όλοι Ένα” για 4 παραστάσεις ακόμα… Σπεύσατε!
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΙΚΛΗΣ/FACEBOOK
Καψούρα σου λέω…
Έχει αυτήν τη μαγεία ο Σταμάτης Κραουνάκης: Να ζεσταίνει την καρδιά, να τη χαϊδεύει μαργιόλικα. Πώς να το πω καλά τώρα. Να, λέει, ας πούμε, τα σωστά λόγια μέσα σε σωστές νότες. Αλλά πάλι, ούτε κι αυτό ακριβώς. Γιατί, μεταξύ μας, στην πραγματικότητα, καρφί δεν μου καίγεται για την «ορθότητα» κάθε που πάω και τον συναντώ στις μουσικές σκηνές του. Το μόνο που μ’ ενδιαφέρει είναι πως δεν υπάρχει στιγμή στη ζωή μου που να μην τον σιγοτραγούδησα. Κυρίως πάνω σ’ έρωτες. Αληθινούς ή κάλπικους, δεν έχει σημασία. Όταν ήθελα να σκάσω από την πολλή χαρά ή την πολλή λύπη.
Ο Σταμάτης σε κάνει να κλαις, γιατί ξέρει τι θες κατά βάθος. Κι αυτό που θες είναι αγάπη χωρίς όρους κι όρια και «Φίλα με» ως το πρωί και πάθος και συντριβή και να κυλιέσαι στα πατώματα και να γίνεσαι στουπί απ’ το μεθύσι, γιατί σε πρόδωσε εκείνος ο άτιμος. (Ή η άτιμη)
Και προφανώς, αυτό δεν το κάνει ο Κραουνάκης μονάχα σε μένα. Το κάνει και σ’ αμέτρητους άλλους, γιατί αλλιώς δεν θα έπαιρνε τέτοια παράταση.
Έως το τέλος του Φλεβάρη, προφτάστε, «Όλοι ένα» και να πάτε… Να ερωτευτείτε!
ΑΘΗΝΑ ΖΑΧΑΡΑΚΗ/FACEBOOK
Ο Σταμάτης ανέτρεψε για άλλη μια φορά τα “δεδομένα”. Δεν είναι καθόλου εύκολο σε μία μουσική παράσταση (χωρίς ίχνος αλκοόλ) να μεθύσεις από αυτό που βγάζει η ψυχή. Γελάσαμε, κλάψαμε, νοσταλγήσαμε, αυτοπροσδιοριστήκαμε, νοιώσαμε την ανάγκη να ακουμπήσουμε και να αγκαλιάσουμε τους ανθρώπους που ήταν δίπλα μας δικούς μας ή “ξένους”, να τραγουδήσουμε ΟΛΟΙ μαζί ΤΟΥ, να νοιώσουμε πως η Ζωή, δεν είναι τίποτ’ άλλο από ΑΓΑΠΗ και ΤΕΧΝΗ. Ο Σταμάτης, το πιο σπουδαίο που καταφέρνει -με όλο αυτό το υπέροχο που είναι- είναι να νικήσει τον άτεγκτο Εγωισμό μας και να αναδείξει ξανά, τον Σπουδαίο Άνθρωπο (με τα μικρά και μεγάλα του) που έχουμε μέσα μας. Κι αυτήν την κάθαρση, θα του τη χρωστάμε για μια Ζωή! ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΙΛΙΑΝΟΥ/FACEBOOK
Με απλά υλικά, με τα τραγούδια που περιμέναμε ν’ ακούσουμε – κατά κύριο λόγο – με θεατρική διάθεση, φαντασία και πολλή δουλειά ο Κραουνάκης και η ομάδα με την οποία μοιράζεται τη σκηνή, έφτιαξαν μια παράσταση που σε κέντριζε να την προσέξεις στις λεπτομέρειές της. ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΑΜΠΡΑΣ/FACEBOOK
Όσοι θέλουμε να ακούμε live Σταμάτη ,αποκτήσαμε επιτέλους την παράσταση που ονειρευόμασταν. Ο Stamatis Kraounakis και νέοι καλλιτέχνες εκ των επίλεκτων της “Σπείρας” ξεκίνησαν προχθές στο “Ίδρυμα Κακογιάννη” μια θαυμάσια “κραουνακική” παράσταση με τίτλο “Όλοι ένα” με σαράντα τραγούδια και τρία μικρά ποιητικά χωρικά.
ΠΑΥΛΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ/FACEBOOK
Κι η φετινή του παράσταση, η πιο αισθαντική εδώ και χρόνια, σε τυλίγει ακριβώς μ’ αυτή την άχλη την οικεία και την άγρια που κάνουνε τα λόγια και τις μουσικές του να τσούζουν σα να ξέρουν όλα σου τα μυστικά, και σ’ ανυψώνουν γιατί ξέρουνε και τις γλυκές χαρές σου, χτίζοντας ένα σύνολο που δύσκολα θ’ αφήσει μάτι αμούσκευτο και καρδιά χωρίς γλυκάδα.
ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗΣ/FACEBOOK
Η φετινή παράσταση, όπως όλες οι παραστάσεις που προσφέρει τα τελευταία χρόνια ο Σταμάτης Κραουνάκης με τους συνεργάτες του στο Θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης είναι μια άλλη ανάσα. Με τρόπο μοναδικό και μαγικό η σειρά των τραγουδιών καταθέτει ολοζώντανη την ιστορία που γράφεται τώρα. Σήμερα. Η ενορχήστρωση, η τόλμη στον ήχο και τον στίχο, ο οίστρος των τραγουδιστών – ερμηνευτών, αλλά και του ίδιου, είναι σαν σε παίρνουν, να σε βγάζουν σ’ ένα μπαλκόνι πάνω απ’ τα γεγονότα που τρέχουν κακήν κακώς κάτω απ’ τα πόδια σου και να σου λένε: Κοίτα! Αυτά έχουμε. Αυτοί είμαστε. Τώρα που ξέρεις πάρε θέση. Τραγούδα απόψε μαζί μας, αλλά από αύριο όλα είναι στο δικό σου χέρι. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΕΝΤΗΣ/FACEBOOK
Η μουσικοθεατρική παράσταση ΟΛΟΙ ΕΝΑ είναι ένα εξαιρετικό δείγμα σύγχρονου λαϊκού θεάτρου μετά μουσικής… Α ρε Stamatis Kraounakis! Για άλλη μια φορά ασυναγώνιστα καθηλωτικός… Παρέα με την ταλαντούχα ομάδα σου…
ΝΙΚΟΣ ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗΣ/FACEBOOK
Οι άνθρωποι που έχουν το ταλέντο της δημιουργίας, που προσφέρουν τα δώρα τους σε μας με τη μορφή της τέχνης, θα έπρεπε να ζουν περισσότερα χρόνια απ΄ όσα τους είναι γραμμένα. Να μένουν ζωντανοί και ακατάβλητοι και να μας δώσουν κι άλλο, κι άλλο. Έκανα αυτή τη βέβηλη σκέψη προχθές καθώς παρακολουθούσα την παράσταση του Σταμάτη Κραουνάκη στο Ίδρυμα Κακογιάννη. Να πάτε όσο προλαβαίνετε ακόμα. Θα σας κάνει να κλάψετε, να γελάσετε, να νοιώσετε συναισθήματα που μένουν, να θέλετε να μην τελειώσει. Και φεύγοντας θα πάτε σπίτι και θα αναζητήσετε κάποιες δουλειές του που είναι λιγότερο γνωστές και ίσως γι αυτό πιο πολύτιμες.
ΛΑΣΚΑΡΙΝΑ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ/FACEBOOK
Μια μυσταγωγία-σπουδή του Έρωτα τόσο μέσα από μία ευρεία όσο και κραουνακική οπτική και αισθητική. Ιερατικός, σατιρικός, μελαγχολικός, βακχικός, πληθωρικός αλλά πάνω απ’ όλα απερίγραπτα αισθησιακός.
Να πάτε να τον απολαύσετε!
TITO CESTERO/FACEBOOK
ΓΙΝΑΜΕ ΟΛΟΙ ΕΝΑ! ΜΕ ΜΙΑΣ!
Ο Σταμάτης είναι η φωνή μας, η κραυγή μας, η ελπίδα και η απελπισία, μαζί του η χαρά και η λύπη, η ψυχή του λαού μας, η καλή και η κακή διάθεση, το χιούμορ, οι αγριάδες, οι αγάπες, και τα σκαπανεβάσματα… όταν τραγουδάνε στη σκηνή η φωνή ξεκινάει από χαμηλά, ευγενικά και σιγά-σιγά ανυψώνει σώμα και ψυχή, αντριεύει, ανδρώνει και ορθώνει το ανάστημα ενός λαού που έσκυψε το κεφάλι, προσωρινά, υπό τις συνθήκες, η φωνή αντρειεύει και θεριεύει, όπως λέει ο ποιητής και γεμίζει το στήθος με έναν αέρα ελευθερίας και να σου γίγαντες, θεριά, καταιγίδες και φοβέρες θεού μέσα στις μελωδίες και το πανδαιμόνιο των οργάνων! Χαμός! και ομορφιά! και διάθεση για αναχωρήσεις και απογειώσεις..
ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΑΔΗΣ/FACEBOOK
Τέχνη είναι όταν η ψυχή του δημιουργού συναντιέται και συμπορεύεται με αυτήν του θεατή.
Χθες βράδυ στo Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, στην παράσταση “ΟΛΟΙ ΕΝΑ” Φίλα με του Σταμάτη Κραουνάκη, αυτή η σύμπνοια έγινε απόλυτη για 2,5 ώρες. Ξαναβρήκαμε για λίγο τα νιάτα μας, τους έρωτες μας, τις ανησυχίες μας και το πείσμα μας. Εκπληκτικοί μουσικοί και μια Σπείρα δεμένη κι εμπνευσμένη.
Σ’ ευχαριστώ ρε Σταμ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΤΣΙΒΙΛΗΣ/FACEBOOK
Δεν υπάρχει αντίτιμο γι’ αυτό που κάνουν. Τους ευγνωμονώ που αρκούνται στα 10 ευρώ. Που δε το κάνουν για τα πολλά, αλλά γι’ αυτό το ΜΑΖΙ, που μας δίνουν την ευκαιρία να ζήσουμε.
Δεν ξέρω πόσο εύκολα θα το βρείτε γύρω σας, εκεί πάντως σας περιμένει.
Δε θέλεις να τελειώσει, δε θέλεις να φύγεις.. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα ξαναβρεθείς εκεί, δε φτάνει. Ακόμα δε γύρισα και θέλω να το ξαναζήσω από την αρχή.. να το χωρέσω.
Κι αν τον κοιτάξεις στα μάτια από κοντά, όπως είχα τη χαρά και την τύχη σήμερα, τον νιώθεις ακόμα περισσότερο.. είναι λίγο δικός σου πια.
Σας το είπα; μεγάλο δώρο: Κάτι αγαπάς από την αρχή φεύγοντας από τον Σταμάτη. Τη ζωή; τον άνθρωπό σου; Τα όνειρά σου; Ίσως τελικά και κάποιο έρημο κομμάτι από κεινον τον δυστυχή, ριγμένο εαυτό σου..
Σ’ ευχαριστώ πολύ! Stamatis Kraounakis
FAY MP/FACEBOOK

«Πραζ αν Κράου;»
Προχτές μπόρεσα επιτέλους να πάω να το δω, και το σημερινό άρθρο θα το αφιερώσω στην παράσταση αυτή, που σας συστήνω ένθερμα να δείτε.
ΝΙΚΟΣ ΣΑΡΑΝΤΑΚΟΣ/FACEBOOK
Μια παράσταση που σε γεμίζει και σου ανοίγει την ψυχή.
ΑΛΕΚΟΣ ΤΑΡΑΓΑΝΗΣ/FACEBOOK
Ίδρυμα Κακογιάννη απόψε. Μέσα σε δυο ώρες επαναπροσδιορίζεις τα πάντα. Βρίσκεις τη χαμένη σου περηφάνεια, αγαπάς ξανά τη μάνα σου που σε γέννησε στην Ελλάδα, βλέπεις έναν δημιουργό με ένα έργο τεράστιο, μια ομάδα από ταλέντα που δεν μπορεί να συλλάβει ο νους. Σταμάτη σε ευχαριστώ που υπάρχεις ειδικά τώρα.
ΕΡΡΙΚΑ ΠΑΤΡΙΚΙΟΥ/FACEBOOK
Εξαιρετική Παράσταση!!!! Θερμά Συγχαρητήρια σε όλους!!!! Φωνάρες, συγκίνηση, διασκέδαση!!! Μην το χάσετε!!!
ΕΛΕΝΑ ΜΙΧΑΛΑΚΗ/FACEBOOK
Με έβγαλε ο δρόμος μιας παράξενης μέρας στο ίδρυμα Κακογιάννη. Απρόσμενα εντελώς. Μου είχε λείψει ο απόκοσμος μύστης Κραουνάκης. Πόση ασφάλεια νιώθω που ειναι πάντα εκεί όταν τον χρειάζομαι. Πλάι του πέντε αγόρια με φωνές καλοακονισμένα μαχαίρια και τρεις υπέροχοι μουσικοί. Πήρε παράταση. Αν το χάσατε ως τώρα εκμεταλλευτείτε την ευκαιρία.
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΣ/FACEBOOK
Λαϊκή, ερωτική παράσταση και συνεπώς επίκαιρη για απανταχού ψυχές.
Εγώ θα της έδινα ίσως και έναν άλλο τίτλο:
Όταν έχω εσένα, πάω να πιάσω ουρανό ‘
Τραγούδια παρακαταθήκη…
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΤΣΩΛΗΣ/FACEBOOK
Μην το χάσετε. Πήρε παράταση. Πήγα χθες βράδυ με την Αννέτα και τον Πάνο,
και περάσαμε καταπληκτικά. Ο Σταμάτης σε μεγάλα κέφια. Τα παιδιά όλα έξοχα.
Μια παράσταση με αίσθημα, ισορροπίες στις εναλλαγές του κωμικού και του λυρικού, αισθητικά άψογη.
ΝΤΙΝΟΣ ΠΕΤΡΑΤΟΣ/FACEBOOK

ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΑΤΖΕΝΤΑ
Του Βασίλη Μπουζιώτη
Η εκδίκηση του… καλού,λέγεται αυτό!Ποιό; Ότι η γερή παράσταση- πρόταση«Όλοι ένα»που έφτιαξε με ψυχή ο «θεός» Σταμάτης Κραουνάκης πήρε παράταση λόγω της μεγάλης καλλιτεχνικής και εμπορικής επιτυχίας που γνωρίζει! Τέλος Γενάρη θα έριχναν αυλαία και πάνε για τέλος Φλεβάρη[δες 27/2]για να μην σου πω ότι θα «φάνε»και τον Μάρτη! Και πώς να μην γίνουν ουρές,πώς να μην πάρει παράταση η παραστασάρα [τέτοια είναι και μην με πεις σε παρακαλώ υπερβολικό!] αφού όσοι πάμε,πάμε και ξαναπάμε και λειτουργεί ζηλευτά το «από στόμα σε στόμα».Τι,δεν πήγες ακόμα; Τρέξε! Κάθε Παρασκευή και Σάββατο στις 21.00 ο μέγιστος Σταμάτης Κραουνάκης «τα σπάει» σε ένα απόλυτο one man show. Ok, μόνο του δεν τον λες όταν έχει πλάι του μερικά από τα πιο άξια και ταλαντούχα τέκνα-προσοχή στον τόνο!-της νέας γενιάς! ΧρήστοςΓεροντίδης, Σάκης Καραθανάσης Κώστας Μπουγιώτης, Γιώργος Στιβανάκης, Χάρης Φλέουρας «δίνουν ρέστα».Καθένας τους ξεχωριστός και όλοι μαζί μια δυνατή «ομάδα», από αυτές που ξέρει να φτιάχνει ο Κραουνάκης! Φτάνουν τα λόγια.Τρέξε στο «Κακογιάννης»…

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος