ertnews.gr

Χανιά: Επίσκεψη Παναγιωτόπουλου – Πάιατ στην Βάση της Σούδας

12/06 12:54
Χανιά: Επίσκεψη Παναγιωτόπουλου – Πάιατ στην Βάση της Σούδας

Στη νατοϊκή βάση στο Μαράθι Ακρωτηρίου βρέθηκαν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ, συνοδευόμενοι από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Κων/νο Φλώρο και τον αρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Στυλιανό Πετράκη ΠΝ.

Επισκέφτηκαν την 115 Πτέρυγα Μάχης και στη συνέχεια την βάση στο Μαράθι για έλεγχο έργων στο στρατιωτικό λιμάνι της περιοχής,
Χανιά: Επίσκεψη Παναγιωτόπουλου – Πάιατ στην Βάση της Σούδας
Στο προσωπικό του προφίλ στο Twitter, o Αμερικανός πρέσβης εξέφρασε τη χαρά και την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι επιστρέφει στη νατοϊκή βάση της Σούδας.

Στη συνέχεια ακολούθησε σύσκεψη με το διοικητή της αμερικανικής βάσης Ράιαν Τιούελ. Σύμφωνα με πληροφορίες τα θέματα της σύσκεψης ήταν οι τουρκικές προκλήσεις σχετικά με τις έρευνες υδρογονανθράκων νότια της Κρήτης, η επιχείρηση “Irini”, αλλά και η ενίσχυση της αμερικανικής Βάσης.

Ο κ. Πάιατ δήλωσε εντυπωσιασμένος από τη δουλειά που γίνεται στη ΝΑΤΟϊκή Βάση της Σούδας και μίλησε για τις τεράστιες δυνατότητες που υπάρχουν.

Φτάνοντας στη Βάση, από το αεροπλάνο και πριν προσγειωθεί στην Βάση στο Μαράθι, ο Αμερικανός πρέσβης Τζέφρι Πάιατ, με ανάρτησή του στο twitter, είχε χαρακτηρίσει τη νατοϊκή βάση της Σούδας “κόσμημα στο στέμμα της αμυντικής συνεργασίας ΗΠΑ-Ελλάδας”.

Επιτροπή Ειρήνης Χανίων: “Ανεπιθύμητος ο Τζέφρι Πάιατ”

Στην επίσκεψη του Αμερικανού Τζέφρυ Πάιατ, τον οποίο χαρακτηρίζει “ανεπιθύμητο στα Χανιά”, αναφέρεται με ανακοίνωση της η Επιτροπή Ειρήνης Χανίων.

Στην ανακοίνωση γίνεται αναφορά μεταξύ άλλων πως στην επέκταση της βάσης της Σούδας, και στα «νέα συστήματα που έχουν φέρει στη βάση οι αμερικανοί και τον προβλήτα Κ-14, όπου ελλιμενίζονται τα πυρηνοκίνητα αεροπλανοφόρα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version