Χανιά: Εκδηλώσεις την Τετάρτη για την επέτειο Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα

Την Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων και το Εθνικό Ίδρυμα “Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος”, διοργανώνουν την καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση εορτασμού της επετείου της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα.Συγκεκριμένα, στον Μητροπολιτικό Ναό Χανίων θα τελεστούν μετά τη Θεία Λειτουργία,  μνημόσυνο και επίσημη δοξολογία στις 11 το πρωί. Θα ακολουθήσει πομπή προς το φρούριο Φιρκά και έπαρση της σημαίας, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης.
Χανιά: Εκδηλώσεις την Τετάρτη για την επέτειο Ένωσης της Κρήτης με την ΕλλάδαΚατά την έπαρση της σημαίας θα πραγματοποιηθεί διέλευση σχηματισμού αεροσκαφών F16 από την 115 Πτέρυγα Μάχης, ενώ φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού θα καταπλεύσει στο χώρο του λιμανιού.
Τέλος, θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στο Ναυτικό Μουσείο Κρήτης και στη συνέχεια επίσκεψη στο Δημαρχείο Χανίων. Την Κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει στις εκδηλώσεις ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης.
Το απόγευμα στις 7, το Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» διοργανώνει στις εγκαταστάσεις του στην Χαλέπα, εκδήλωση για τον εορτασμό της επετείου της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα.
Θα προηγηθεί Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ιδρύματος, υπό τη διαδικτυακή προεδρία του προέδρου της Βουλής των Ελλήνων και προέδρου του Ιδρύματος, Κωνσταντίνου Τασούλα.
Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει ανάγνωση αποσπασμάτων από την έκδοση του Ιδρύματος: «Το ημερολόγιο του Μανούσου» της Άρτεμης Πλανάκη, σε εικονογράφηση Λίλας Καλογερή. Τα αποσπάσματα θα διαβάσει η συγγραφέας και η Ανδρονίκη Κοκοτσάκη.
Για τη σημασία της επετείου θα μιλήσει ο δήμαρχος Ρεθύμνου, Γεώργιος Μαρινάκης.
Η εκδήλωση θα κλείσει με απονομή τιμητικής διάκρισης στην 115 Πτέρυγα Μάχης για την καθοριστική συμβολή της στην Άμυνα της χώρας και στον Επισμηναγό (Ι) Γεώργιο Παπαδάκη, για την εξαιρετική συμβολή του στις εκδηλώσεις της επετείου την 1η Δεκεμβρίου 2019, στα Χανιά, καθώς και επίδοση αναμνηστικής φωτογραφίας από τις εκδηλώσεις του 2019 προς το Ίδρυμα, από τον Διοικητή της 115 Πτέρυγας Μάχης Σμήναρχο (Ι) Ιωάννη Χατζηγεωργίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος