ertnews.gr

Εκ νέου ένοχος συνταξιούχος από το Μόδι για ασέλγεια σε 9χρονη

10/06 20:54
Εκ νέου ένοχος συνταξιούχος από το Μόδι για ασέλγεια σε 9χρονη

Ένοχος κρίθηκε και πάλι ο συνταξιούχος από το Μόδι για ασελγείς πράξεις σε βάρος και 9χρονου κοριτσιού. Παρά ωστόσο την καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου, έγινε παύση της ποινικής δίωξης, λόγω παραγραφής.

Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος του Δικαστηρίου, ανακοίνωσε ότι:

«…Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι τέλεσε το αδίκημα της ασέλγειας…»  σε βάρος και της 9χρονης τότε αδελφής του  τετράχρονου κοριτσιού, που διέπραξε στο Μόδι προ 10 ετών και είχε καταδικαστεί αμετάκλητα από τέσσερα ανώτατα δικαστήρια. Παρόλα ταύτα, ο δράστης, συνταξιούχος ναυστάθμου, κάτοικος Μοδίου Πλατανιά, δεν τιμωρήθηκε, διότι το Δικαστήριο έπαυσε υφ’ όρον την ποινική δίωξη του δράστη, λόγω παραγραφής του τελεσθέντος ειδεχθούς αδικήματος, της σεξουαλικής κακοποίησης, του εννέα ετών τότε  ανήλικου κοριτσιού.

Να σημειωθεί, ότι αν και πάλι κρίθηκε ότι διέπραξε τα αδίκημα της ασέλγειας σε ανήλικο, ο δράστης, σε εννιάχρονο κορίτσι αυτή τη φορά (με εισαγγελική πρόταση και την σύμφωνη γνώμη των τεσσάρων δικαστών) , ο δράστης έμεινε ατιμώρητος, διότι όπως ρητά ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του δικαστηρίου, «… αν και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ετέλεσε την πράξη αυτή της ασέλγειας σε ανήλικο, παύει οριστικά  την ποινική του δίωξη, λόγω παραγραφής…».  Ο δράστης είχε προ ολίγων μηνών καταδικασθεί αμετάκλητα για ασέλγεια και της 4χρονης αδερφής του θύματος, που διέπραξε το έτος 2009. Η ενοχή του κατηγορούμενου για ασέλγεια στα δυο αυτά ενήλικα παιδιά , έχει κριθεί αμετάκλητα τόσο από το Εφετείο Κακουργημάτων Κρήτης, όσο από το ΜΟΔ Ρεθύμνης , αλλά και από το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο Δ. Κρήτης, που πρόσφατα, όπως αναφέραμε, τον έκρινε και πάλι ένοχο για ασέλγεια σε 4χρονο τότε κοριτσάκι, αδελφή του θύματος για το οποίο κάθισε στο εδώλιο σήμερα.

Ο καταδικασθείς για ασέλγεια δράστης, διατηρούσε στο σπίτι του «οπλοστάσιο»  και είχε κατηγορηθεί και για παράνομη κατοχή δεκάδων όπλων. Όμως, ύστερα από αλλεπάλληλες επί μία δεκαετία αναβολές, που ζητούσαν οι δικηγόροι του δράστη,  πέτυχαν να παραγραφούν και τα αδικήματα περί όπλων και η δεύτερη ασέλγεια κατά του 9χρονου κοριτσιού.

Οι γονείς του θύματος, απορούν, πώς είναι δυνατόν, ενώ έχει κριθεί, ένοχος για δύο κακουργήματα και δεκάδες πλημμελημάτων, να κατορθώνει ουσιαστικά, να μένει ατιμώρητος, αφού εξέτισε μόνο ένα χρόνο, που του είχε επιβληθεί για την τετράχρονη.  Παρόλα ταύτα, οι γονείς του θύματος, είναι τουλάχιστον ηθικά ικανοποιημένοι, που όλα τα μέχρι σήμερα  δικαστήρια, έκριναν ότι δεν υπάρχει καμία αμφιβολία, πως, ο συνταξιούχος του Ναυστάθμου, από το Μόδι  διέπραξε τα αδικήματα της ασέλγειας κατά των δύο ανυπεράσπιστων μικρών παιδιών. Να σημειωθεί ακόμη ότι και τα αστικά δικαστήρια, έχουν καταδικάσει τον κατηγορούμενο σε καταβολή αποζημίωσης λόγω ηθικής βλάβης, των δύο μικρών παιδιών, που συνέχισαν τη ζωή τους, με τη βοήθεια παιδοψυχιάτρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version