Από τη Δευτέρα οι ηλεκτρονικές αιτήσεις για εγγραφές στους Παιδικούς – Βρεφικούς Σταθμούς του Δήμου Χανίων

Τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων και τις προϋποθέσεις εγγραφής στους παιδικούς – βρεφικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς του Δημοτικού Οργανισμού Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας (Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.) για τη σχολική χρονιά 2021-2022 παρουσίασαν την, Παρασκευή 20/8/2021, στο πλαίσιο Συνέντευξης Τύπου η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Πρόεδρος του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π., Ελένη Ζερβουδάκη, και η Προϊσταμένη της Διεύθυνσης Προσχολικής Αγωγής του Οργανισμού, Ειρήνη Τζιράκη.

Όπως επισημάνθηκε κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα τύπου του Δημαρχείου Χανίων, η διαδικασία θα πραγματοποιηθεί μετά από την ανακοίνωση των τελικών αποτελεσμάτων από την Ε.Ε.Τ.Α.Α. και τη χορήγηση vouchers στις ωφελούμενες μητέρες, μέσω του προγράμματος «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» αλλά και του προγράμματος «Οικονομική στήριξη οικογενειών με παιδιά προσχολικής ηλικίας».

Όπως γνωστοποίησε η κα. Ζερβουδάκη οι συνολικές θέσεις, που διατίθενται φέτος υπερβαίνουν τις 850, καθώς οι θέσεις, που διατίθενται, μέσω voucher, ανέρχονται σε 658, ενώ 190 είναι οι προσφερόμενες θέσεις, μέσω του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. Παράλληλα, 18 θέσεις  διατίθενται και σε παιδιά εργαζομένων στον Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π., ενώ καλύπτονται και κοινωνικά περιστατικά. «Υπολογίζοντας συγκριτικά με πέρυσι, προσφέρουμε τις υπηρεσίες μας σε περισσότερες οικογένειες, με περίπου 50 επιπλέον θέσεις για βρέφη και νήπια. », τόνισε η Πρόεδρος του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της Συνέντευξης Τύπου επισημάνθηκαν τα ακόλουθα σημεία:

  • Η Ε.Ε.Τ.Α.Α. έχει ανακοινώσει ότι τα τελικά αποτελέσματα χορήγησης vouchers, θα αναρτηθούν 20/8/2021. Μητέρες κάτοχοι αξιών τοποθέτησης (voucher) και από τα δύο προγράμματα, που επιθυμούν να εγγράψουν τα τέκνα τους σε Βρεφικό – Παιδικό ή Βρεφονηπιακό Σταθμό του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. θα μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση Δευτέρα 23/8/2021 έως και την Παρασκευή 27/8/2021, στην ηλεκτρονική σελίδα http://dokoippespa.aitiseispoliton.gr/
  • Στην ηλεκτρονική αίτηση θα μπορούν να επιλέξουν μέχρι δύο Σταθμούς από τη λίστα των σταθμών του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π., που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Επίσης θα πρέπει να επισυνάψουν ηλεκτρονικά το voucher, που τους έχει χορηγηθεί, το έγγραφο της Ε.Ε.Τ.Α.Α., που αναφέρει τη μοριοδότηση, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης ή ληξιαρχική πράξη γέννησης του παιδιού, βεβαίωση παιδιάτρου και τις σελίδες από το βιβλιάριο υγείας του παιδιού με τα εμβόλια, που πρέπει να έχουν γίνει βάσει της ηλικίας του.
  • Η επιλογή των βρεφών και νηπίων θα γίνει βάσει της μοριοδότησης,
  • Στα παιδικά τμήματα εγγράφονται νήπια, που έχουν γεννηθεί από 1/1/2018 έως και 31/3/2019.
  • Στα βρεφικά τμήματα εγγράφονται βρέφη, που έχουν γεννηθεί από 1/4/2019 έως και 31/3/2020.
  • Τα τελικά αποτελέσματα εγγραφών θα αναρτηθούν στη σελίδα του Δήμου Χανίων www.chania.gr και στη σελίδα του Δ.Ο.ΚΟΙ.Π.Π. www.dokoipp.gr, με πίνακες εγγραφόμενων βρεφών και νηπίων ανά Σταθμό και πίνακες επιλαχόντων ανά Σταθμό.
  • Οι γονείς, που τα τέκνα τους παρουσιάζονται στους πίνακες των εγγραφόμενων βρεφών και νηπίων, θα πρέπει στη συνέχεια να επικοινωνήσουν με το Σταθμό για την υπογραφή της σύμβασης.
  • Αιτήσεις κατόχων vouchers από το Πρόγραμμα «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής» και το Πρόγραμμα «Οικονομική στήριξη οικογενειών με παιδιά προσχολικής ηλικίας» (δημόσιοι υπάλληλοι) θα μπορούν να γίνουν στους Σταθμούς, που περιλαμβάνονται στην ακόλουθη λίστα: Σταθμοί κατανομή
  • Την ευθύνη υποβολής των αιτήσεων θα έχουν αποκλειστικά οι γονείς.
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος