ertnews.gr

Αναβλήθηκε η δίκη για την κλωστική κάνναβη (audio)

16/10 07:29
Αναβλήθηκε η δίκη για την κλωστική κάνναβη (audio)

Αναβολή για τις 21 Ιανουαρίου 2019 πήρε η δίκη για την υπόθεση προϊόντων κλωστικής -βιομηχανικής κάνναβης που αναμενόταν να διεξαχθεί  χθες στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Χανίων.

Αναβλήθηκε η δίκη για την κλωστική κάνναβη (audio)

Κατηγορούμενος είναι ο καλλιεργητής βιομηχανικής – κλωστικής κάνναβης και ιδρυτικό μέλος της Κοινωνικής Συνεταιριστικής Επιχείρησης “Kannabio”, Σεραφείμ Κανδύλας. O ίδιος,  το 2016 είχε ξεκινήσει μία από τις πρώτες καλλιέργειες κλωστικής – βιομηχανικής κάνναβης στην Ελλάδα, στον Κουφό του Δήμου Πλατανιά. Είναι η πρώτη δίκη πανελληνίως για τέτοια υπόθεση. Ο κ. Κανδύλας  συνελήφθη, επειδή ο ειδικός σκύλος στην ανίχνευση ναρκωτικών «μύρισε» στις αποσκευές του προϊόντα με κάνναβη και συγκεκριμένα μισό κιλό αλεύρι και τρία σαπούνια.

Στο θέμα παρενέβη χθες στην ΕΡΤ Χανίων και ο πρώην αναπλ. Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιάννης Τσιρώνης, ο οποίος βρίσκεται στα Χανιά προκειμένου να καταθέσει ως μάρτυρας υπεράσπισης.

Ο κ. Τσιρώνης αναφέρθηκε επίσης στην πορεία των Οικολόγων Πράσινων σε Ελλάδα και Ευρώπη, αλλά και στη σπουδαιότητα ενίσχυσης της κοινωνικής – συνεταιριστικής οικονομίας.

Ακούστε τις συνεντεύξεις των κ.κ. Τσιρώνη και Κανδύλα στην ΕΡΤ Χανίων:

Ρεπορτάζ: Κατερίνα Πολύζου – Ηλεκτρονική Επεξεργασία: Βάιος Χειμώνας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version