ertnews.gr

Α. Τσίπρας: Σας καλώ να δώσουμε μια ευκαιρία στην αλλαγή, στην πρόοδο, στο δίκαιο και αποτελεσματικό κράτος

25/04 22:47
Α. Τσίπρας: Σας καλώ να δώσουμε μια ευκαιρία στην αλλαγή, στην πρόοδο, στο δίκαιο και αποτελεσματικό κράτος

“Η σημερινή μας συγκέντρωση δίνει ένα ισχυρό μήνυμα νίκης και αλλαγής σήμερα από τα Χανιά και την Κρήτη που, ήταν πάντα πρωτοπόρος της αλλαγής. Σας φέρνω το μήνυμα στις 21 του Μάη θα κάνει ξαστεριά στο τόπο[ο μας. και την επόμενη μέρα των εκλογών έρχεται η ξαστεριά”, τόνισε μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του ομιλίας στο Ενετικό Λιμάνι Χανίων.

“Από τον Θέρισο μέχρι την εθνική αντίσταση, τους δημοκρατικούς αγώνες, την αντιδικτατορική πάλη, τα μεγάλα μέτωπα της αλλαγής, πρόσωπα, κόμματα, αγώνες και κατακτήσεις της δημοκρατικής παράταξης διατρέχονται από μια κόκκινη γραμμή. Τη γραμμή της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της δικαιοσύνης. Αυτή η γραμμή διατρέχει σήμερα την ελληνική κοινωνία”, εξήγησε και υπογράμμισε πως “αυτή η γραμμή διατρέχει και το όραμα, το πρόγραμμα, τις πολιτικές, του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, της μεγάλης δύναμης της αλλαγής στις μέρες μας”.

Α. Τσίπρας: Σας καλώ να δώσουμε μια ευκαιρία στην αλλαγή, στην πρόοδο, στο δίκαιο και αποτελεσματικό κράτος

“Θα ζήσουμε άλλα τέσσερα χρόνια κάτω από αυτό το σκληρό καθεστώς Μητσοτάκη; ‘Αλλα τέσσερα χρόνια με τη χειρότερη Δεξιά της μεταπολίτευσης;”, διερωτήθηκε ξεκινώντας την ομιλία του και συνέχισε: “Θα ζήσουμε άλλα τέσσερα χρόνια γόνων, επιγόνων, ανηψιών, αυλικών και κολλητών, που μοιράζουν και μοιράζονται τα ιμάτια του λαού μας; ‘Άλλα τέσσερα χρόνια, που το κράτος, το ρεύμα, η υγεία, η παιδεία, το νερό, ο αέρας, η ανάσα της κοινωνίας, θα ανήκουν ή θα χαρίζονται στην ελίτ των προνομίων, της κερδοσκοπίας και του γαλάζιου κόμματος; Ή θα δώσουμε μια ευκαιρία στην αλλαγή; Στην πρόοδο; Στην εντιμότητα; Στο δίκαιο και αποτελεσματικό κράτος; Στη δημοκρατία και τη δικαιοσύνη; Μια ευκαιρία στην αξιοπρέπεια;”.

“Αυτά είναι τα μεγάλα διλήμματα που έχουμε μπροστά μας”, τόνισε.

Στη συνέχεια ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «το εισόδημα για τους περισσότερους συμπολίτες μας εξανεμίζεται από τις τρεις πρώτες εβδομάδες του μήνα. Το σούπερ μάρκετ έχει γίνει ένας εφιάλτης στα πρατήρια της βενζίνης έχουμε την ακριβότερη τιμή σε όλη την Ευρώπη. Το ηλεκτρικά ρεύμα τρώει τη μίση σύνταξη του συνταξιούχου ενώ οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δεν περνάνε ούτε έξω από τις τράπεζες ενώ οι πόροι του ταμείου ανάκαμψης πηγαίνουν σε λίγους και μετρημένους επιχειρηματικούς ομίλους. Αδικήθηκε η μεσαία τάξη τα δύσκολα χρόνια που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ πάλευε να βγάλει τη χώρα από τον βάλτο που άλλοι την έριξαν. Ναι αδικήθηκε. Πλήρωσε δυσανάλογο βάρος».

«Αυτά τα τέσσερα χρόνια συνολικά οι συνταξιούχοι έχασαν 7 δις ευρώ από την διακυβέρνηση Μητσοτάκη. Ως εδώ μπορώ μπορών να αναφέρω δεκάδες παραδείγματα για να το συνοδεύσω αλλά θα πω τρία. Ως εδώ με την αλαζονεία, ως εδώ με την αδιαφορία, ως εδώ με την κοροϊδία» ο ίδιος συνέχισε.

Το σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ

Μιλώντας για το κυβερνητικό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι αυτό συνοψίζεται, επιγραμματικά σε τέσσερις άξονες και πιο συγκεκριμένα: στην αύξηση των μισθών, στη μείωση των τιμών, στη ρύθμιση των χρεών και στη δημιουργία ενός δίκαιου και αποτελεσματικού κράτους.

Αναλύοντας κάθε έναν από τους άξονες αυτούς ο Αλέξης Τσίπρας επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το αντίπαλο δέος της διαφθοράς και της διαπλοκής σημειώνοντας ότι τις κυβερνήσεις τις σχηματίζουν οι νικητές και όχι οι ηττημένοι. 

Κλείνοντας την ομιλία του επισήμανε ότι “τα Χανιά και η Κρήτη θα δείξουν τον δρόμο προς την αλλαγή” καλώντας τους πολίτες να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ στην εκλογική διαδικασία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version