Απόσυρση του ν/σ για κατασχέσεις και προσωποκράτηση ζητά ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου

Την απόσυρση του νομοσχεδίου που αφορά τις κατασχέσεις και τις προσωποκρατήσεις για χρέη προς Τράπεζες και Δημόσιο, ζητά με επιστολή του προς τους Βουλευτές Μαγνησίας ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου. Στην ίδια επιστολή ζητά  να δοθεί άμεσα παράταση για την αποπληρωμή των υποχρεώσεων των επιχειρήσεων που έχουν σωρευθεί λόγω των capital controls και καλούνται οι έμποροι να τις αποπληρώσουν σε λιγότερο από δέκα ημέρες. Συγκεκριμένα στην επιστολή αναφέρεται:

«Κυρίες/ιοι Βουλευτές,

Αύριο κατατίθεται στη Βουλή το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει αλλαγές  στον κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και φέρνει κατασχέσεις α΄κατοικίας και  προσωποκρατήσεις για τα χρέη των επαγγελματιών.

Θεωρούμε ότι με την ψήφιση του Νόμου, οι περισσότεροι θα χάσουν τα σπίτια τους καθώς είμαστε όλοι εγκλωβισμένοι με χρέη προς τις Τράπεζες και το Δημόσιο. Το νομοσχέδιο προτείνουμε  να αποσυρθεί άμεσα και πρέπει οι επιχειρήσεις να στηριχθούν με κάθε τρόπο για να έρθει η πολυπόθητη ανάπτυξη.

Η φορολογία δε των επιχειρήσεων από το πρώτο ευρώ είναι ένα ακόμα υφεσιακό μέτρο που θα οδηγήσει σε ακόμα περισσότερα λουκέτα.

Σε ό,τι αφορά τις υποχρεώσεις των επιχειρήσεων που τρέχουν, η ήδη τραυματισμένη αγορά από τις 29/6 και μετά (εφαρμογή capital controls) αντιμετωπίζει μηδενικούς τζίρους. Καλoύμαστε λοιπόν αύριο 22/7 να πληρώσουμε όλες τις υποχρεώσεις που έληγαν στις 30/6. Μέσα σε ελάχιστες μέρες (31/7) θα πρέπει να πληρωθούν ρυθμίσεις ΟΑΕΕ-ΙΚΑ–Εφορία και οι τρέχουσες εισφορές και  υποχρεώσεις προς τρίτους .

Είναι αδύνατο να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις αυτές και θεωρούμε ότι άμεσα πρέπει να δοθεί μια γενναία παράταση στην αποπληρωμή των υποχρεώσεων αυτών μέχρι να ομαλοποιηθεί πλήρως η κατάσταση στην αγορά.»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος