Αλεξανδρούπολη: Παγκόσμια ημέρα ενάντια στη Βία κατά των γυναικών-Ενημερώνομαι –Αντιδρώ-Προστατεύομαι-

Το μήνυμα ότι, «οι γυναίκες που ενημερώνονται σωστά δεν φοβούνται να διεκδικήσουν την ζωή τους. Δεν διστάζουν να αντιδράσουν. Δεν επιτρέπουν στον εαυτό τους να κινδυνεύει καθημερινά,» έστειλε η πρόεδρος της Δημοτικής Ισότητας Φύλων (Δ.ΕΠ.ΙΣ) του Δήμου Αλεξανδρούπολης κ. Ελένη Ιντζεπελίδου, μιλώντας σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τον σημερινό εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Εξάλειψης της Βίας κατά των Γυναικών , τονίζοντας πως «μια γυναίκα που αποκτά και χρησιμοποιεί εφόδια αυτοπροστασίας είναι μία ευτυχισμένη – επιτυχημένη και χρήσιμη γυναίκα προς την οικογένεια και την κοινωνία.»

«Πολλές γυναίκες συχνά γίνονται θύματα ενδοοικογενειακής ή οποιασδήποτε μορφής βίας, νιώθοντας ανήμπορες να διεκδικήσουν σε κοινωνικό και νομικό επίπεδο. Χρέος μας είναι να τις υποστηρίξουμε και να τις παρακινήσουμε να διώξουν τον φόβο, ώστε να αντιδράσουν και να αναζητήσουν την δικαίωσή τους. Σε όλες τις γυναίκες αξίζει μια ήρεμη και ευτυχισμένη ζωή. Πολλές φορές όμως αυτό το κοινωνικό φαινόμενο, το οποίο είναι συνάμα βαθιά πολιτικό ζήτημα, καταλήγει ως ένα ακόμη περιστατικό στις εφημερίδες και στα δελτία ειδήσεων,» είπε η κ. Ιντζεπελίδου και πρόσθεσε:
«Υποχρέωσή μας είναι να γνωστοποιούμε διαρκώς με οποιοδήποτε τρόπο ή μέσο ,για τις υπάρχουσες δομές του Δήμου στις οποίες μπορούν να απευθύνονται οι γυναίκες για να υποστηρίζονται ουσιαστικά.»

Η Δ.ΕΠ.ΙΣ του Δήμου Αλεξανδρούπολης συγκροτήθηκε τον Φεβρουάριο του 2015 με στόχο την δικτύωση φορέων που προάγουν και υποστηρίζουν την Ισότητα των φύλων.

Με θέμα «Ενημερώνομαι- Αντιδρώ-Προστατεύομαι», η Δημοτική Επιτροπή Ισότητας Φύλων του Δήμου Αλεξανδρούπολης, διοργάνωσε διήμερο δράσεων (24 και 25 Νοεμβρίου) ,όπου εξειδικευμένοι δημόσιοι λειτουργοί, επιστήμονες και εκπρόσωποι φορέων ανέλυσαν τις διαφορετικές πτυχές του προβλήματος της βίας κατά των γυναικών.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται σήμερα το απόγευμα με την διανομή ενημερωτικών φυλλαδίων από τα μέλη της Επιτροπής μπροστά στην είσοδο του Δημαρχείου ,καθώς και επίδειξη τεχνικών γυναικείας άμυνας.

ΕΡΤ Ορεστιάδα
Σύνταξη: Όλγα Ορφανίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος