Αλεξανδρούπολη: ΕΙΝΟΚΥΘ « οι ελλείψεις σε Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στα νοσοκομεία της Θράκης ξεπερνούν το 40%»

Με αιτήματα όπως το ασφαλιστικό, αλλά και τη μη κάλυψη των κενών θέσεων με μόνιμο Ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό στα νοσοκομεία της Θράκης που ξεπερνά συνολικά το 40%, συμμετέχει στην σημερινή απεργιακή κινητοποίηση η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Κέντρων Υγείας Θράκης (ΕΙΝΟΚΥΘ) ,μετά από απόφαση της ΟΕΝΓΝΕ.

Σύμφωνα με τον γραμμ. του Δ.Σ της ΕΙΝΟΚΥΘ και μέλος του Συμβουλίου της ΟΕΝΓΝΕ κ. Μίλτο Παπαιωακείμ , το ποσοστό μείωσης σε Ιατρικό προσωπικό στην Κομοτηνή αγγίζει το 55% ,ενώ στο νοσοκομείο του Έβρου το ποσοστό είναι πάνω από το 40%.

«Σαν ΕΙΝΟΚΥΘ ,έχουμε δουλέψει πάνω στις κενές θέσεις και αξιολογήσαμε ποιες προσλήψεις πρέπει να γίνουν άμεσα. -σαν μέτρο σωτηρίας- για να μην κλείσουν οι κλινικές, ποιες πρέπει να γίνουν μεσοπρόθεσμα για να μπορούν να αρχίσουν να λειτουργούν σε ανεκτό επίπεδο με ανεκτή ποιότητα και ποιες πρέπει να γίνουν μακροπρόθεσμα έτσι ώστε να επανέλθουν οι κλινικές του ΕΣΥ σε μια φυσιολογική λειτουργία,» είπε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο κ.Παπαειωακείμ ,μεταφέροντας την πικρία του πώς άν και έχει ενημερωθεί με υπόμνημα ο υπουργός κ. Ξανθός ,δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει κάτι ουσιαστικό.

Αναφερόμενος στο θέμα των συγχωνεύσεων των κλινικών στο νοσοκομείο του Έβρου , ο κ. Παπαιωακείμ είπε ,πώς η θέση της ΕΙΝΟΚΥΘ είναι κατά των συγχωνεύσεων . «Οι κλινικές πρέπει να συνεργάζονται και να συλλειτουργούν,» είπε, ενώ τις χαρακτήρισε ως ένα «κόλπο» που προσπαθεί να καλύψει τα κενά των οργανισμών. «Δηλαδή δεν υπάρχουν γιατροί και προσπαθούμε μέσω των συγχωνεύσεων να «μπαλώσουμε» τα κενά τα οποία υπάρχουν ,» κατέληξε.

ΕΡΤ Ορεστιάδας
Σύνταξη: Όλγα Ορφανίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος